anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakończyłem licytacje przed czasem z powodu uszkodzonego przedmiotu

Excalibur1894
#7 Wielbiciel#

Witam. Miałem wystawiony przedmiot na licytację, ale uległ uszkodzeniu i postanowiłem zakończyć licytacje.  Ale Pan który aktualnie miał najwyższą ofertę widnieje jako wygrany, napisałem wiadomość do niego jak sprawa wygląda i dlaczego zakończyłem licytację. Czy coś więcej muszę robić?  Czy po prostu to się samo jakoś anuluje?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

pinsplash
#21 Demiurg#

@Excalibur1894 To było Lokalnie? No to on jest wygrywającym. Teoretycznie może zapłacić i domagać się wysyłki. Tobie pozostaje czekać - jesli mu to napisałeś. Natomiast została naliczona opłata transakcyjna i tej raczej Ci allegro nie zwróci - bo transakcja nie doszła do skutku z Twojej winy.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

Excalibur1894
#7 Wielbiciel#

Wystawione jako licytacja Lokalnie i Allegro

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

W takim razie to się samo nie anuluje. Została zawarta umowa i jeśli kupujący zapłaci, może domagać się wysyłki towaru, czyli wydania rzeczy, nawet sądownie. Allegro to nie zabawa.

oznacz moderatorów

Excalibur1894
#7 Wielbiciel#

No rozumiem, w takim razie jeśli będzie wyrozumiały to co musi on zrobić? 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Excalibur1894 napisz przeproś ( towar może się uszkodzić ) a jak wpłaci to poproś o numer konta i odeślij kasę,  bez obawy do sądu nie pójdzie 🙂

Na przyszłość zakończenie na Lokalnie = wygrana 😞

Allegro - trzeba odwołać licytujących podając powód i wtedy zakończyć 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Excalibur1894
#7 Wielbiciel#

Tak zrobiłem, odpisał że rozumie i jest ok. Tylko jak załatwić sprawę z Allegro, co on musi teraz zrobić? Bo rozumiem że allegro będzie czekać na transakcje.

oznacz moderatorów