Zakończyłem licytacje przed czasem z powodu uszkodzonego przedmiotu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. Miałem wystawiony przedmiot na licytację, ale uległ uszkodzeniu i postanowiłem zakończyć licytacje. Ale Pan który aktualnie miał najwyższą ofertę widnieje jako wygrany, napisałem wiadomość do niego jak sprawa wygląda i dlaczego zakończyłem licytację. Czy coś więcej muszę robić? Czy po prostu to się samo jakoś anuluje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Excalibur1894 To było Lokalnie? No to on jest wygrywającym. Teoretycznie może zapłacić i domagać się wysyłki. Tobie pozostaje czekać - jesli mu to napisałeś. Natomiast została naliczona opłata transakcyjna i tej raczej Ci allegro nie zwróci - bo transakcja nie doszła do skutku z Twojej winy.
BRÓSLI
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wystawione jako licytacja Lokalnie i Allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
W takim razie to się samo nie anuluje. Została zawarta umowa i jeśli kupujący zapłaci, może domagać się wysyłki towaru, czyli wydania rzeczy, nawet sądownie. Allegro to nie zabawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No rozumiem, w takim razie jeśli będzie wyrozumiały to co musi on zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Excalibur1894 napisz przeproś ( towar może się uszkodzić ) a jak wpłaci to poproś o numer konta i odeślij kasę, bez obawy do sądu nie pójdzie 🙂
Na przyszłość zakończenie na Lokalnie = wygrana 😞
Allegro - trzeba odwołać licytujących podając powód i wtedy zakończyć 🙂
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Tak zrobiłem, odpisał że rozumie i jest ok. Tylko jak załatwić sprawę z Allegro, co on musi teraz zrobić? Bo rozumiem że allegro będzie czekać na transakcje.