Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam dziesiątki przedmiotów wysłanych tego samego dnia.
Są to wysyłki w automatach Inpost/DPD/Orlen/Allegro.
Niektóre przedmioty wysyłam kilkanaście minut po zamówieniu a w panelu cały czas widzę 0%.
Ogólnie w przypadku DPD czy Inpost wasz system nie rejestruje że paczka została umieszczona w automacie choć po wpisaniu nr paczki w śledzeniu na stronie inpost czy dpd widać że status został zmieniony.
Czyli prawidłowy status jest dostępny po stronie API kuriera ale wasz system tego nie uwzględnia.
Dlaczego tak jest?
@nortimj sprawdź proszę, czy poprawnie przekazujesz nam zamaskowane adresy mailowe. Informacje na ten temat znajdziesz w tym artykule w punkcie 4 - śledzenie przesyłki.
Nie wpisuję żadnego maila. Korzystam z inpost manager paczek, który jest zintegrowany z allegro. Pobieram paczki, wszystko się samo wypełnia, za paczki smart nie płacę nic bo jest ikona smart przy przesyłce. Tylko wybieram wielkość paczki i drukuję etykiety. Nie zmieniam i nie mogę nic zmienić bo tak to z inpostem zorganizowaliście.
Zresztą pozostałe statusy są obsługiwane poprawnie. Tylko ignorowany jest status "paczka nadana w automacie" czy jakoś tak.
Umieszczenie w paczkomacie /szafie na paczki to wg Allegro nie jest nadanie. Dopiero wyjęcie przez kuriera jest traktowane jako nadanie.
W takim wypadku należy to poprawić. Od momentu umieszczenia paczki w paczkomacie to Inpost jest za nią odpowiedzialny i ja nie mogę nic z nią zrobić. Jak zostawię paczkę na poczcie to przecież nie jest brany pod uwagę moment odebrania jej przez kuriera z poczty.
@nortimj napisał(a):
W takim wypadku należy to poprawić. Od momentu umieszczenia paczki w paczkomacie to Inpost jest za nią odpowiedzialny i ja nie mogę nic z nią zrobić. Jak zostawię paczkę na poczcie to przecież nie jest brany pod uwagę moment odebrania jej przez kuriera z poczty.
@nortimj Allegro tego nie poprawi.... bo stan obecny jest po poprawkach tego jak było kiedyś, a chciałbyś żeby teraz to wróciło.