anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone Konto za art 2.10

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

jak w temacie po roku czasu udało się ustalić że moje konto zostało zawieszone z art. 2.10 

Dostałam odpowiedź  że użytkownik : [edycja] nie wywiązuje się wobec allegro i dlatego ja jestem ukarana ,  loguje się codziennie ma konto od od 15 lat i 7 miesięcy po sprawdzeniu na allegro archiwum jego aukcje to Elbląg 100km ode mnie , jego numer telefonu [edycja] z aukcji z Archiwum Allegro - Faceta nie znam wcale nie mam pojęcia kto to jest hasło mam zmienione ,

dostaje tylko odpowiedz :

dziękuje Pani za wyjaśnienia , natomiast nasze dane wewnętrzne wykazały w sposób jednoznaczny że z konta korzystał użytkownik którego działalność została zawieszona 

Ze względu na wskazane powyżej naruszenia zasad serwisu Pani konto nie zostanie odwieszone pozdrawiam Wiktoria

ktoś ma jakiś pomysł ? Iść z nim na policje i powiedzieć że on mi się włamał na konto ? jak jednoznacznej odpowiedzi nie dostaje że on się włamał tylko że korzystał albo że w porozumieniu , a żeby później się nie okazało że z jednej sieci tylko korzystał a ja za fałszywe zeznania będę miała problemy bo nie wiadomo co oznacza systemy wewnętrzne 

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Paulina_Klas ja myślę, że dobrze mieć podkładkę z policji, bo nie wiadomo, co się wydarzyło na tamtym koncie skoro go zamknęli

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Moje konto na bieżąco wystawiałam mam swoje nr kont i tylko swoje aukcje miałam , żaden klient nic nie zgłaszał , tylko nie mam potwierdzenia że na 100% on się włamał bo co rozumieć przez słowo system wewnętrzny korzystanie z publicznych sieci czy włamanie , i przy takich logowaniach powinien przychodzić raczej email o potencjalnym wycieku danych nieuprawnionym logowaniu itp jak z innych serwisów a potem żeby się nie okazało nagadam na policji na niego a prawda z allegro będzie inna i jeszcze ja będe miała coś z tego że go oskarżam bo on z publicznej sieci się połączył albo coś , i powinnam dostać date miejsce logowania na moje konto przez niego ale to walka z wiatrakami dodam że to od grudnia 2023 trwa z przerwami

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Paulina_Klas Allegro napisało:"nasze dane wewnętrzne wykazały w sposób jednoznaczny że z konta korzystał użytkownik którego działalność została zawieszona", więc jeśli nie dawałaś nikomu swoich danych do logowania, to jest włamanie na konto, a Allegro się nie wyprze, bo masz od nich maila

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Odpisali : Nasze dane wykazały , że dostęp do Pani konta miała osoba , której poprzednie konto zostało zawieszone . Co istotne , mówimy tutaj o powiązaniach między kontami. Nie odnotowaliśmy natomiast włamania na Pani konto 

oczywiście bardziej szczegółowe informacje możemy udostępnić jedynia na wniosek odpowiednich organów np UOKIK jeżeli zgłosi Pani sprawę na policje , to również na wniosek policji przekażemy niezbędne dane 

ja już głupia jestem rozumiem że jak szybciej mi podali jego nick mam ten nick znalazłam numer to mam dzwonić i gościa zastraszać za nich żeby opłacił zaległość czy co ma tam zrobione i na Spotted Elbląg pisać że ma uregulować sprawy z allegro bo przez niego jakoś mam blokadę

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

jakie zastraszać?

jakie spotted?

czemu nie po prostu policja?

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

mam iść na policje i powiedzieć słuchajcie Ten Maciej16710 Nie płaci allegro a przez niego mam blokadę , to oni mi powiedzą czy zdrowa jestem i że co to ich że on nie płaci jeszcze jak faktycznie by się włamał to ma sens żeby to zgłosić

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

no ale ty chyba podejrzewasz włamanie? czy co? czy znasz tego gościa i dzieliliście lokal/IP?

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

Łączyłam sie nie raz z publicznymi sieciami na wakacjach jak byłam zawsze w hotelu , nie raz w knajpach jak lte nie działało ale to normalne

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Paulina_Klas Piszesz, że sprawa ciągnie się już od grudnia 2023... nie sprzedałaś może komuś w tamtym okresie (lub w ogóle w 2023r.)  jakiegoś urządzenia np. telefonu / tableta / laptopa na którym mogło pozostać zalogowane Twoje konto Allegro?

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

no dużo laptopów sprzedawałam i telefonów czyszcze urządzenia przed sprzedażą

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Paulina_Klas No to w mojej opinii najpewniej tu leży problem - na jakimś urządzeniu musiało pozostać zalogowane Twoje konto Allegro które zostało w jakiś sposób wykorzystane przez wskazanego przez Allegro jegomościa.

Aczkolwiek oczywiście mogę się mylić - to są jedynie przypuszczenia.

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

raczej klienci niezadowoleni by dzwonili do mnie pisali i się kontaktowali a tu cisza nic nie wystawiane przez niego w histori też nic

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Jesteś w trudnym położeniu i wygląda że cię ugotowano 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

A czemu mieliby być niezadowoleni? Mógł sprzedawać, wysyłać a nie płacić opłat allegro

oznacz moderatorów

Paulina_Klas
#8 Zapaleniec#

chodzi o to że jak by ten michał coś zrobił sprzedał oszukał to niezadowoleni by dzwonili i pisali

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Widocznie nic takiego nie zrobił a co najwyżej nie rozliczył się z opłat za sprzedaż 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Paulina_Klas  no ta ja już nic nie rozumiem🤔"dostęp do Pani konta miała osoba , której poprzednie konto zostało zawieszone ", a jednocześnie " Nie odnotowaliśmy natomiast włamania na Pani konto ", to w jaki sposób ta inna osoba miała dostęp, skoro nie było włamania 🤔

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Dzielili komputer/IP

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@Monika__L  ja mam zmienne IP i DHCP przydziela mi prawie codziennie inne IP, więc jak to można powiązać, przecież jutro moje IP może mieć zupełnie inna osoba🤔

oznacz moderatorów