Dzień dobry,
dziękuję za informację i podjęte działania w sprawie weryfikacji.
Chciałbym jednak zwrócić uwagę na jedną kwestię: konto zostało zawieszone w niedzielę (czyli poza standardowymi godzinami pracy), natomiast weryfikacja i decyzja o odblokowaniu mają nastąpić dopiero w kolejnym dniu roboczym. Rozumiem procedury bezpieczeństwa, ale w praktyce oznacza to, że blokada może zostać nałożona od razu, a na jej zdjęcie muszę czekać, mimo że dokumenty zostały już przeze mnie przesłane.
Numer zgłoszenia: 59177053.
Jestem w bardzo trudnej sytuacji, ponieważ zainwestowałem wszystkie środki w sprzedaż i obecne zawieszenie konta pozbawia mnie bieżących dochodów — w tej chwili nie jestem w stanie zarobić nawet na podstawowe potrzeby.
Bardzo proszę o możliwie najszybsze zakończenie weryfikacji lub nadanie sprawie trybu pilnego. Jeśli potrzebują Państwo dodatkowych informacji, potwierdzeń lub kolejnych dokumentów, jestem gotowy przesłać je od razu — proszę tylko o wskazanie, co dokładnie mam dostarczyć.
Z góry dziękuję za pomoc i szybki powrót z decyzją.
@MAXEXPERT a wiesz co to dywersyfikacja kanałów sprzedaży, dobra rada nie stawiaj na sprzedaż tylko na jednym portalu-kanale 🙂
Dzięki za radę, orientujesz się ile może trwać takie zawieszenie?
@MAXEXPERT nie wiem za co masz bana, ale tym zajmuje się DB a im się nie spieszy, poczytaj forum czasem po 2-3 dni czekali na każdą odpowiedź, a ile może potrwać i czy ściągną już zależy od allegro 😞
Dlaczego to zrobiliśmy?
Ze względów bezpieczeństwa - zależy nam na tym, aby potwierdzić, że z konta korzysta uprawniona osoba, która może sfinalizować transakcje.
Taka informacja w mailu z zawieszenia.
@MAXEXPERT widzę, że dziś otrzymałeś od nas już dwie odpowiedzi w swojej sprawie, więc Twoje zgłoszenie jest już w trakcie rozpatrywania. Przykro mi, ale my tutaj, tego nie przyspieszymy.
Dziękuję za odpowiedź oraz informacje dotyczące trwającej weryfikacji konta. Rozumiem, że działania podejmowane są ze względów bezpieczeństwa i mają na celu ochronę kupujących oraz sprzedawców.
Chciałbym jednak uprzejmie zwrócić uwagę, że obecny sposób działania systemu jest dość dotkliwy dla nowych firm, które dopiero rozpoczynają sprzedaż. Zamiast natychmiastowego zawieszania konta, pomocne mogłoby być np. przyznanie sprzedawcy 24 godzin na dostarczenie wymaganych dokumentów lub potwierdzeń, bez całkowitego blokowania sprzedaży i usuwania ofert.
Podczas rejestracji konta przekazujemy już wszystkie niezbędne dane wymagane do prowadzenia sprzedaży, dlatego nagłe wstrzymanie działalności bywa dużym utrudnieniem organizacyjnym, szczególnie gdy w trakcie są już zamówienia klientów.
Mam nadzieję, że moja sugestia zostanie potraktowana jako konstruktywna opinia od nowego sprzedawcy, który chce rozwijać sprzedaż na Allegro w sposób uczciwy i długoterminowy.
Dziękuję za pomoc i pozostaję do dyspozycji w razie potrzeby dostarczenia dodatkowych informacji.
Pozdrawiam serdecznie