Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam mam pytanie wystawilem konsole PS5 gdyż chce ją odsprzedać. Dostepna od reki - posiadam dowód zakupu Dodalem zdj real foto i po 5 minutach konto zawieszone? Co jest grane? Odbiór osobisty Lublin
@MarekRylowicz Nie dostałeś nic na maila od Allegro? Duże zamieszanie było ostatnia z tymi konsolami.Pytaj wówczas tu:https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=28111aef-fc3d-4ee0-a94e-d1d7ac01fa65
Dostałem informację:
Powodem naszego działania jest konieczność przeprowadzenia dodatkowej weryfikacji. W trosce o bezpieczeństwo transakcji i Twojego konta prosimy Cię o przesłanie zdjęcia towaru wystawionego na sprzedaż wraz z umieszczonym obok niego Twoim dokumentem tożsamości.
@MarekRylowicz Musisz tak zarobić, inaczej nie odblokują. Było dużo ostatnio przekrętów z tymi konsolami.
@LEW433 Weś nie
pier...nicz. Kilka dni temu zawiesili mu z tego samego powodu, potem odwiesili. Teraz zawiesili ponownie. Syf mają, nie "konsultantów".
@Vryko Jo, a niby co my zrobimy? Nie nakręcaj się.😁
@LEW433 Serio rozważam odecięcie się od Allegro. Z tym gó.wnem już nigdy nie będzie lepiej. A..i sorry za słowo: "lepiej".
Czy Allegro traktuje mnie jako nowego użytkownika jako złodzieja?
Wyslalem zdj towaru z moim dowodem osobistym i teraz będę czekał nie wiadomo ile na odpowiedź 😂
@MarekRylowicz Może moderator pomoże
@MarekRylowicztakie działania mają na celu zapewnienie bezpiecznych transakcji na Allegro dla obu stron. Nikogo nie traktujemy jak złodzieja, to środki zapobiegawcze, które są standardową procedurą weryfikacji.
Prześlij proszę zdjęcie towaru z dowodem osobistym w odpowiedzi na wysłanego przez nas maila, to powinno przyspieszyć zdjęcie blokady.
@la_nika Jeżeli wystawił konsolę i dał odbiór tylko osobisty- to o kogo ta troska i w imię czego.
Kupuję i płacę przy odbiorze. Gdzie jest przesłanka o złych zamiarach sprzedającego?
Komu to ma służyć?
@pulkownik66 jeśli sprawą zajęła się pani Agnieszka K. z Działu Bezpieczeństwa Transakcji to:
Bez żadnych wątpliwości dokładna analiza sytuacji wykazała, że:
Użytkownik Marek poważnie narusza Art. 1 ust. 1 pkt 1 lit. a) regulaminu Allegro.
@pulkownik66 naszym priorytetem jest, żeby wszystkie transakcje dokonywane na Allegro były w pełni bezpieczne i nie dzielimy tutaj zamówień na te płatne z góry i za pobraniem. Produkt, który jest przedmiotem wspomnianej oferty, jest aktualnie trudno dostępny, stąd dbając o bezpieczeństwo zarówno Kupującego jak i Sprzedającego, bardzo dokładnie weryfikujemy takie transakcje.
@la_nika Trochę Ci współczuję teraz. Bo musisz pisać zgodnie z linią partii z linią korporacji. Serio, nie przeszkadza Ci to?
Własnie tak :):) a teraz badz cierpliwy 🙂 Przchodzilam przez to. Tydzien czasu udowadniania, ze nie jestes wielbladem. ALe mialam pecha bo widac trafilam na jakiegos takiego wiesz.. 🙂
Ja zostałem zmuszony przez panią Agnieszkę z Działu Bezpieczeństwa Transkcji żeby swoją sprawę zgłosić na policję, bo:
Albo "Wykorzystanie danych zostanie potwierdzone przez organy ścigania w toku przeprowadzonego dochodzenia." albo moje konto nie zostanie odblokowane.
@tulikowl Jak to @Vryko ostatnio napisał https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/blokada-konta-pok-mimo-wywi%C4%85zania-si%...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@tulikowl Twoja sprawa polega na tym, że w naszej opinii masz na Allegro dwa konta, na jednym spore zaległości finansowe, Ty natomiast twierdzisz, że to konto nie należy do Ciebie. To nawet nie jest kwestia powiązanych kont, to są konta zarejestrowane na to samo imię, nazwisko, adres, co więcej - aktywowane przelewami, na których są identyczne dane. Między aktywacjami jest 6 lat różnicy, stawiam więc na "błędy młodości". Nie zmienia to faktu, że jeżeli nadal twierdzisz, że to nie Twoja ręka, będziemy potrzebować mocniejszych dowodów.
@Boberek7608 Tu nie ma sprawiedliwości, to jest Allegro. I Pani Agnieszka. Ty miałaś szczęście, wielu nie ma.
@Vryko Coraz większa temperatura w Tobie, może dojść do erupcji.😁