Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Sprzedaję na Allegro zaledwie od dwóch miesięcy.
Wiadomo jak to jest z pozytywnymi ocenami sprzedaży - nikt nie kwapi się do tego. Negatywne wystawia się od razu. Na 9 pozytywnych ocen już mam 2 negatywy, w tym jeden za to, że kupujący odebrał przesyłkę zniszczoną najprawdopodobniej przez kuriera (zniszczone opakowanie i uszkodzona przesyłka), a drugi za to, że anulowałem sprzedaż, bo hurtownia miała błędnie podany stan magazynowy i towaru już nie mieli.
Nie bolą mnie te negatywy tak bardzo jak to, że poziom sprzedaży spadł mi bardzo drastycznie, oczywiście procent poleceń również, a co za tym idzie został zabrany z moich cenników dostaw smart.
Jak mam sprzedawać bez smarta? Od ponad dwóch tygodni nic się nie sprzedaje, nie mam więc możliwości poprawy statystyk. Allegro jednak pobiera daninę za odnawianie aukcji.
Czy to nie jest za bardzo rygorystyczne.
@e-koszulki_pl Dziękuję, że wyraziłeś swoje zdanie na ten temat. Niestety w najbliższym czasie nie planujemy wprowadzenia zmian zasad dotyczących oznaczenia ofert ikoną Allegro Smart!
Dodaj jeszcze że jak coś sprzedaż teraz to DOLICZĄ ci prowizję od produktu+ kosztów wysyłki to dopiero przekręt
Opinia negatywna nie powinna mieć wpływu na sprzedaż a być tylko ostrogą żeby następny klient pomyślał czy kupić czy też nie. Nie oszukasz klienta bo maja allegro protect więc to tylko SKOK NA KASĘ przez Allegro. I karanie za wszystko.
Pozostaje ci tylko kupić coś u nich razem z rodziną i też wystawić negatywa bo po prostu ich nie lubisz za ten syf co robią i uprzedzę cię masz do tego prawo ocenić subiektywnie nawet kolor pomarańczowy w koszyku
To jest fakt, już to zauważyłem, że prowizja jest pobierana nawet od kosztów wysyłki.
@e-koszulki_pl prawo polskie zabrania ci sprzedawać tylko samemu sobie a zakupy na allegro mogą np zrobić twoi znajomi i po zakupie mogą wystawić pozytywa.
Niby tak ale przecież nie o to chodzi. Generalnie powinno być tak, że transakcja do której nie wystawiono oceny też powinna być uznawana na plus.
Allegro tak skomplikowało stopień wystawiania ocen że masz tego pokłosie w postaci 1 na 10 osób potrafi to zrobić
Oj wielu na początku tak działało z ocenami, ale trzeba to zrobić z głową. nie sam sobie, nie w rodzinie ale znajomi mogą kupić od Ciebie.