anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana konta zwykłego na firmowe

sales-pl
#1 Nowicjusz#

Witam, 2 stycznia 2025 zainicjowałem zmianę mojego konta zwykłego na firmowe. Jednak w międzyczasie czekając na weryfikację danych firmy postanowiłem założyć całkiem nowe konto firmowe, które już jakiś czas temu zweryfikowałem i jest aktywne. 

Moje pytanie czy mogę cofnąć proces zmiany mojego pierwszego konta zwykłego ponieważ otrzymałem wpłatę za zakupiony przedmiot w allegro lokalnie powiązane z tym zwykłym kontem i nie mogę teraz wypłacić środków.

Co mam teraz zrobić? Czy może mi ktoś pomóc?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

br.
#21 Demiurg#

Najpierw wyjaśnij które konto jest zwykłe, bo nie wiemy o co chodzi.  Masz dwa konta firmowe, jedno nowe i jedno wcześniej przekształcone z konta zwykłego.

Nie ważne które konto jest które, żeby pobrać  pieniądze z konta trzeba zweryfikować przelewy PayU  i Przelewy 24 na tym koncie, a najlepiej od razu na obydwu kontach.  A potem już łatwo,  z górki...😂

Konta firmowego nie da się zmienić z powrotem na prywatne, najwyżej możesz to konto zamknąć, wypowiedzieć umowę.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@sales-pl konto zwykłe, możesz przekształcić na konto firmowe tylko w przypadku jednoosobowej działalności gospodarczej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, której jesteś jedynym wspólnikiem. Jeżeli wypełniłeś już formularz dostępny w zakładce Dane konta, i wciąż nie masz informacji na temat zmiany konta na firmowe - skontaktuj się z nami przez ten formularz

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

sales-pl
#1 Nowicjusz#

Dziękuję za informacje. Jestem już w trakcie rozmowy telefonicznej obsługi klienta Allegro.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Sa_nova Co tzn: możesz przekształcić na konto firmowe tylko w przypadku jednoosobowej działalności gospodarczej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, której jesteś jedynym wspólnikiem

a z takiego zwykłego nie można, a gdzie jest to opisane?

oznacz moderatorów