Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, 2 stycznia 2025 zainicjowałem zmianę mojego konta zwykłego na firmowe. Jednak w międzyczasie czekając na weryfikację danych firmy postanowiłem założyć całkiem nowe konto firmowe, które już jakiś czas temu zweryfikowałem i jest aktywne.
Moje pytanie czy mogę cofnąć proces zmiany mojego pierwszego konta zwykłego ponieważ otrzymałem wpłatę za zakupiony przedmiot w allegro lokalnie powiązane z tym zwykłym kontem i nie mogę teraz wypłacić środków.
Co mam teraz zrobić? Czy może mi ktoś pomóc?
Najpierw wyjaśnij które konto jest zwykłe, bo nie wiemy o co chodzi. Masz dwa konta firmowe, jedno nowe i jedno wcześniej przekształcone z konta zwykłego.
Nie ważne które konto jest które, żeby pobrać pieniądze z konta trzeba zweryfikować przelewy PayU i Przelewy 24 na tym koncie, a najlepiej od razu na obydwu kontach. A potem już łatwo, z górki...😂
Konta firmowego nie da się zmienić z powrotem na prywatne, najwyżej możesz to konto zamknąć, wypowiedzieć umowę.
@sales-pl konto zwykłe, możesz przekształcić na konto firmowe tylko w przypadku jednoosobowej działalności gospodarczej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, której jesteś jedynym wspólnikiem. Jeżeli wypełniłeś już formularz dostępny w zakładce Dane konta, i wciąż nie masz informacji na temat zmiany konta na firmowe - skontaktuj się z nami przez ten formularz.
Dziękuję za informacje. Jestem już w trakcie rozmowy telefonicznej obsługi klienta Allegro.
@Sa_nova Co tzn: możesz przekształcić na konto firmowe tylko w przypadku jednoosobowej działalności gospodarczej lub spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, której jesteś jedynym wspólnikiem
a z takiego zwykłego nie można, a gdzie jest to opisane?