Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jak nadam paczkę z własnej umowy inpost a kupujący wybrał innego alternatywnego dostawcę. To poniosę dodatkowe koszty przesyłki?
1. Allegro zabierze za dostawę.
2. Mój przewoźnik z umowy pobierze kwotę
3. Allegro pobierze pieniądze od kupującego ale przekażę na moje konto.
1. Jeśli już kupił i zapłacił to: z smartem nie zapłaci za przesyłkę, bez smarta już zapłacił za przesyłkę. Jeśli bez smarta to allegro skasuje ciebie na prowizji jak z smartem to wg stawki.
2. Jak chcesz nadać z swojej umowy to zapłacisz z swojej przecież
3. Jak bez smarta to ci przekażą. Wyślij jak umiesz jak możesz tylko w zamówieniu podaj nr przesyłki a u swojego przewoźnika dane wymagane do tego aby odbierający był powiadomiony na mail czy tel.
Albo napisz jaką metodę wybrał to ci doradzą jak to wysłać. Bo przecież wszystkie są proste.
Głównie chodzi mi o to ze klient wybiera DPD ziomek jeździ tylko do 10.00 mam ustawione ze dpd zamówienia wysyłam tylko do godziny 6.00 po tej godzinie wszystko idzie następnego dnia. Ale coś to nie działa w Allegro i ktoś kupił np o 11 to muszę to wysłać tego samego dnia, bo obniży mi "Wysyłka w terminie".
Dlatego pytam czy jak wyśle ze swojej umowy to policzy mi 2x za wysyłkę. Raz dla DPD od Allegro a drugi raz mój przewoźnik.
Macie jakiś sposób aby obejść ta "Wysyłkę w terminie"
@FuchMet Proszę, wskaż zamówienie, o którym piszesz. Sprawdzę to.
Np
f2eb3450-3b92-11f0-b86e-090db28f1fb6
cd3c1040-3a47-11f0-a564-fdc270ed3e40
@FuchMet Sprawdziłam te zamówienia i czas, o jakim piszesz, to sugerowany czas wysyłki, dzięki któremu dotrzymasz przewidywany czas dostawy, jaki widział klient w momencie składania zamówienia. Nie ma on wpływu na jakość sprzedaży. Na przykład, na wysłanie zamówienia numer f2eb3450-3b92-11f0-b86e-090db28f1fb6 masz czas do końca dnia 30.05.
Główny temat, czy pobierane są opłaty za wysyłkę 2x, nie interesuje mnie do kiedy mogę wysłać. Podałem przykładowe i czy od nich zapłacę 2x za wysyłkę