anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana metadanych w linku do sklepu Allegro

Kombinat_Konopny
#7 Wielbiciel#

Cześć,

Nie znalazłem podobnych informacji na forum, a może sprawa jest banalna - chciałbym zapytać o to, czy można w jakiś sposób zmodyfikować miniaturkę i jej opis na bardziej przystępną.

Przydałoby się w momencie, jakbym chciał podzielić się linkiem na FB - obecnie wygląda to niezbyt zachęcająco:

KK.png

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kombinat_Konopny czy próbowałeś skorzystać z opcji "zmień podgląd"? 

la_nika_1-1664025066975.png

W internecie znajdziesz też metody na dodanie miniatury do linku na Facebooku, zachęcam do poszukania jeszcze w google jak można uatrakcyjnić miniaturę linka na FB 🙂 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Kombinat_Konopny
#7 Wielbiciel#

Jeśli chodzi o debuggera FB to przepuściłem przez niego link. W sieci wyczytałem, że przeszukując on stronę linku, najprawdopodobniej weźmie sobie jako miniaturkę największy obraz na stronie, w przypadku naszego sklepu, jest to po prostu zdjęcie w tle, więc kadrowanie pozostawia trochę do życzenia. Kolejną kwestią jest meta description, ale rozumiem, że sprzedawca nie za bardzo coś z nim zrobić, zescrapowałem też jeden ze sklepów i opis był taki sam jak u nas "pliki cookie, itp" i tak samo zaciągnęło jako miniaturkę zdjęcie w tle sklepu.

Czy można coś jeszcze z tym zrobić? Jeśli chodzi o zmianę wyglądu miniaturki po stronie FB, to po kliknięciu do wyboru mam tylko jeden wybór, więc to nie za bardzo załatwia problem. 

kk2.pngkk3.png

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kombinat_Konopny przykro mi, ale nie będziemy mogli pomóc, być może support Facebooka będzie mógł coś tutaj podpowiedzieć. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów