Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proponuję zmianę kategorii oceny "Koszt wysyłki" na "czas wysyłki" . Ogólnie koszty wysyłki są podobne a dodatkowa opcja "Smart" sprowadza je praktycznie do zera. Jednak czas wysyłki jest różny.
Ocenę czasu wysyłki Allegro niedawno zlikwidowało - była taka ocena. Serwis usunięcie możliwości oceny czasy wysyłki argumentował tym , że "czas wysyłki w dużej mierze zależy od przewoźnika" 😄
Obecnie posiadam "Allegro Smart" więc z urzędu sprzedający dostaje pięć gwiazdek za koszt... jednak czas dostawy pozostawia sobie wiele do życzenia
No więc chodzi Ci o czas wysyłki czy czas dostawy?
Dodam, że otrzymywanie "z automatu" 5 gwiazdek jest niezgodne z regulaminem, bowiem zgodnie z nim mają to być "subiektywne oceny kupujących". Ocena "z automatu" nie jest oceną subiektywną kupującego. Allegro tym sposobem nie pierwszy raz działa niezgodnie z własnym regulaminem.
@xyz96Nie jest to ocena ponieważ jak dasz mniej niż 5 gwiazdek to od razu masz prośbę od sprzedającego o zmianę na 5 gwiazdek Nie poprawisz na 5 gwiazdek to sprzedający ci nawrzuca
@White_Dove_ Weź poprawkę na obecną sytuację. ... Ja ostatnio miałem sygnał ze Inpost podstawił dwa samochody kurierskie obok paczkomatu i stała kolejka kilkudziesięciu osób do odbioru. O PP nawet nie wspominam..
W obecnym stanie informacji w chwili nadania przesyłki (oprócz listu ekonomicznego) prawie natychniast jestem informowany o nadaniu przesyłki. Mam dowody na to że sprzedający deklarując czas wysyłki 2-4dni wysyła mi towar po 14 dniach roboczych po inrerwencji w serwisie.... A kurierzy to inna bajka i do nich się czepiajmy się z reklamacjami
Opóźniają wysyłkę bez większych obaw odkąd Allegro zlikwidowało ocenę czasu wysyłki. Teraz sprzedawcy chcą jeszcze likwidacji oceny kosztu wysyłki. Najlepiej wszystkie oceny zlikwidować.
Wróćmy do epoki epoki "allegro się rodzi" kiedy to dostawaliśmy stęple z ziemniaka i cegłę jako komórkę
@xyz96 wysyłka może być opóźniona, ponieważ dla allegra teraz wystarczy przekazać numer nadania we zadeklarowanym terminie. Tak naprawdę to powinno się liczyć czas odbioru przez kuriera, ale nie w ciągu 24h , tylko do końca następnego dnia roboczego.
@a_brod dokładnie, czas 24 godzin to bzdura, bo zakładając, że ktoś kupi w poniedziałek o 12.00, a mi paczkę odbierze kurier we wtorek o 16.00 to już leci druga doba. To ma być umowne, a nie wyliczenie co do minuty 🙂
Nie jestem sprzedawcą wiec moja wypowiedź może być błędna.... ale jeśli allegro na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedawcy deklaruje 2-3 dni wysyłki ... gdzie szukać winowajcy?
@White_Dove_ każda sytuacja jest indywidualna. Jeśli sprzedający poinformuje Cię o opóźnieniu i wyjaśni jego przyczynę cierpliwie czekaj na paczke. A jeśli Cię oleje i będzie ściemniał - oceń go odpowiednio i po sprawie. Niech inni wiedzą, że to krętacz.
@xyz96, no.. a nie? ocena inna niż opisowa (łapka może zostać), to jak mówienie dla prostaków są proste klocki 🙂
@White_Dove_ w takiej sytuacji kupujacy ocenia obsługę - i leci po gwiazdkach, a co bardziej porywczy wali negatywa. Ja ostatnio dostałem nega, za to, że allegro polecony szedł 4 dni robocze, dla kupującego to był powód do komentarza negatywnego i oceny obsługi na poziomie 1 gwiazdki. Nadmienię, że przesyłkę nadałem 10 godzin po zakupie (wpisane mam 24 godziny)
nie jestem porywczy i nie oceniam pochopnie... post załozyłem pod wpływem emocji.... po 14 dniach oczekiwania na przesyłkę otrzymałem wiadomośc że jako rekompesatę dostanę gratisa... nie oszukuję dostałem ... cienie pod powieki i coś na wyciaganie wągrów.... a zamawiałem zestaw słuchawkowy... brak mi słow
@White_Dove_ "obecnie posiadam allegro smart" i wszystkie paczki masz wysyłane w smarcie ? przecież nie masz wpływu, czy kupujący ma smarta, czy nie ?
Ja też mam smarta, tylko, że 90% kupujących płaci normalnie, bo się na niego nie łapie.
Tak pod warunkiem że ... 40 zł to paczkomaty i td... itp... przeczież to jest do wyczytania.... kupuję od kilku lat.... zanim klike "kup teraz" czytam "warunki dostawy"... TO PODSTAWA
#mikeza chyba Cię nie do końca zrozumiałem. Ja mm opcję "Allegro Smart" jako kupujący.... Nie wiem na czym to polega.