anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana tytułu oferty = kara? Jak to działa?

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

Odechciewa mi się cokolwiek wystawiać, bo nie dość, że samo wystawianie wymaga sporo wysiłku, to jeszcze łatwo coś źle oznaczyć i od razu lecą ujemne punkty albo kary. Miałem kilka ofert z niepełnymi zestawami – jasno zaznaczyłem, że to tylko połowa kompletu, w opisie napisałem, że to jeden z dwóch kartonów, a w tytule dodałem BRAKI. Przez miesiąc nikt nie zgłaszał problemów, ale wczoraj zmieniłem tytuł na Niekompletny zestaw, bo już dwie osoby kupiły i potem dzwoniły z pretensjami. Pytam: Czy czytał/a Pan/Pani opis? A klient na to: Nie, tylko zdjęcia oglądałem! Taka ładna wyspa kuchenna za 390 zł, chciałem do biura postawić! No i wychodzi na to, że klienci kupują tylko patrząc na zdjęcia i w ogóle nie czytają opisów. Więc zmieniłem tylko tytuł – zamiast BRAKI wpisałem Niekompletny zestaw – i od razu cyk! Powiadomienie na maila, że stan nie zgadza się z opisem, bo ich system to wykrył. A wcześniej było wszystko w porządku. Opisu nawet nie ruszałem. Staram się ogarnąć wasze zasady, ale jestem tu dopiero miesiąc i jeszcze nie zdążyłem wszystkiego przyswoić. Poza tym, jak wystawiałem ofertę, były tylko trzy opcje stanu przedmiotu, a teraz dostaję maila z całą długą listą! I teraz pytanie – czemu te opcje nie są widoczne od razu przy wystawianiu ogłoszenia? Trzeba dodać jakieś konkretne słowa do opisu, żeby system je wykrył? Poza tym – ile trzeba zebrać upomnień, żeby konto zostało zawieszone? Chodzi o konkretną liczbę, czy liczycie to według ujemnych punktów? Tych zasad jest tyle, że człowiek musiałby siedzieć i czytać same regulaminy. Nie można tego napisać prościej? Wprost: co wolno, czego nie wolno, bez szukania po regulaminach, mailach i stronach? Nie da się tego ogarnąć!

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

HYDROREN
#8 Zapaleniec#

Wczoraj pytałem czy mozna zmieniać tytuł do woli , dostałem odpowiedż od moderatora że mozna a dziś dostałem karę bo system coś wykrył. Było w tytule przy ofercie "braki" zmieniłem tylko w tytule na "niekompletny zestaw" by klientowi sie rzuciło choć w tytule. I punkty poszły. Tu nie ma sie co starać, motywacja jest bardzo duża by tu sprzedawać. Jeszcze niech niezadowolony klient da łapę w dół. Najlepiej wystawiać tylko rzeczy nowe, wtedy nie będzie problemu. Wystawiłem rzeczy nowe to też dostałem że coś system wykryl ze stan nie zgadza sie z opisem wiec ja juz nie wiem co robie źle, jak tych opisów czasami nie ruszam bo same sie generują. Czytam je ale jak usuwaja oferty to nie moge porównac by wyciagnac błedy jakie robie

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@HYDROREN sama zmiana tytułu oferty nie równa się upomnieniu. Sprawdziłam i widzę, że przyznane upomnienia dotyczyły zmiany parametru [stan] w ofercie po jej wystawieniu, co jest niezgodne z zasadami. 
Odnoście parametru stan, to wartości, które możesz wybrać zależą od kategorii. Dla wysp kuchennych możesz wybrać jedną z poniższych:
- Nowy
- Używany
- Po zwrocie
- Powystawowy
- Odnowiony przez sprzedawcę
Pełną listę opcji dla parametru stan znajdziesz tu. Jednak tak jak pisałam, to które będą do wyboru zależy od kategorii w której wystawiasz ofertę. 

W kwestii blokady konta: przypadki są rozpatrywane indywidualnie. Brane są pod uwagę różne aspekty, dlatego nie jestem w stanie Ci napisać jednoznacznie, że za taką liczbę punktów zablokujemy. W przypadku jakości (która wynika z punktów) jeżeli poziom jest nieakceptowalny lub wymagający poprawy, konto może zostać zawieszone. Powody zostały opisane w tym artykule
Załączam też link do artykułu, w którym streszczamy zasady dotyczące opisów ofert i tytułów 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów