Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem produkt, ale okazało się, że nie zmieści się on w paczkomacie. Czy mogę zmienić formę wysyłki z inpost na DPD?
@patrickprokop Cześć. 🙂 Klient wybrał dostawę do automatu Paczkowego. Dlatego, żeby zmienić metodę wysyłki, to w pierwszej kolejności musisz się skontaktować z klientem i poinformować o całej sytuacji. Następnie klient powinien anulować zamówienie i złożyć je ponownie — wybierając inną metodę dostawy.
Co jeśli klient nie odpisuje na moje wiadomości?
@patrickprokop Musisz poczekać na odpowiedź.
Niestety kupujący nie ma opcji anulowania zakupu. Ja tej opcji również u siebie nie mam. Jak w tym wypadku możemy anulować zamówienie?
@patrickprokop Czy to zakup na Allegro.pl czy Allegro Lokalnie?
Allegro Lokalnie
@patrickprokop Jeśli na Allegro Lokalnie, to ani Ty ani kupujący nie anulujecie opłaconego zamówienia. Możesz zwrócić wpłatę, wystawić i sprzedać towar ponownie lub po prostu zrealizować przesyłkę poza naszym systemem.
Nie mogę zwrócić wpłaty, ponieważ środki kupującego sa zablokowane przez Allegro. Natomiast jeśliu wyślę przesyłkę we własnym zakresie to Allegro nie będzie jej śledziło i jest możliwość, że kupujący pomimo otrzymania przesyłki oznaczy ją jako niedostarczona.
@patrickprokop Przesyłka będzie możliwa do śledzenia na stronie przewoźnika. Jeśli klient zgłosi jej brak, będziesz mógł łatwo udowodnić, że została dostarczona lub zgłosić reklamację w firmie kurierskiej.
Czy allegro wobec tego zwróci mi kwotę za wysyłkę?
@patrickprokop W sprawie zwrotu napisz tutaj.
@patrickprokop Możesz wysłać samodzielnie ale za zgodą kupującego,
Ale wtedy Allegro nie będzie śledziło przesyłki i kupujący nawet po odbiorze produktu może zgłosić jego brak.