anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zniesienie ograniczeń.

MAMY ROZWIĄZANIE!
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Postaram się krótko i na temat. Na moje konto firmowe zostały nałożone ograniczenie z uwagi na zaległości na prywatnym koncie męża. Zaległości dawno przedawnione. Nie jest to miejsce by przesądzać czy należne. Mąż, z uwagi na blokadę mojego konta dziś należność spłacił. Zaznaczam jeszcze raz, konto prywatne, kompletnie niepowiązane z moim firmowym. Ile trwa usunięcie ograniczeń i jak najlepiej tą sprawę procedować? Zgłoszone jako:

49958844 z konta męża

49969919 z mojego konta.

Dziękuję i pozdrawiam

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @hexbox_fun. Kwestię blokady konta możesz wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Poprosiłam już o pilną odpowiedź w Twoich zgłoszeniach.
Proszę tylko o chwilkę cierpliwości - niedługo otrzymasz dalsze informacje. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Dziękuję bardzo za pomoc, 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Temat rozwiązany, dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

A właściwie to jeszcze jedno pytanie, jeśli mogę. Czy zostaną naliczone negatywne punkty jakości sprzedaży . Ograniczenie zostało nałożone za powiazanie z kontem prywatnym męża, ja nie miałam pojęcia o istnieniu ograniczenia sprzedaży na tym koncie. Czyli ograniczenie zostało nałożone na coś, na co kompletnie nie miałam wpływu.

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@hexbox_fun, nie naliczymy na tej podstawie ujemnych punktów na Twoim koncie.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Super, dziękuję

oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Witam ponownie, 

Jednak punkty zostały naliczone. 

1. Blokada wystawiania ofert (1)-150 pkt
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@hexbox_fun otrzymałam informację, że sankcje nałożone na Twoje konto były zasadne, w związku z tym punkty nie zostaną anulowane. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Aha, dodatkowo konto zostało wykluczone z programu dla nowych sprzedawców:

"Nałożyliśmy ograniczenia na Twoje konto, dlatego wykluczyliśmy je z programu."

Nie powiem, ciekawe początki.

oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Rozumiem,.

Dobrze już na początku współpracy wiedzieć, że allegro nie jest partnerem biznesowym a tyranem bez skrupułów depczącym swoich żywicieli. Dziękuję za tą cenną lekcję. Z pewnością zmienimy plany promocyjne i dystrybucyjne naszego produktu tak, by w przyszłości omijać allegro szerokim łukiem

Czyli podsumujmy. Założyli Państwo na moje konto ograniczenia, a następnie ukarali w postaci ujemnych punktów oraz wyrzuceniem z programu dla nowych sprzedawców za rzekome powiązanie z kontem osoby trzeciej - mojego męża, który nie jest stroną naszej umowy biznesowej, a o którego konflikcie z Państwem nie wiedziałam. W konsekwencji znacząco osłabione zostały moje możliwości sprzedażowe. 

Nie mam zamiaru płaszczyć się prosić o usunięcie punktów. Historia pokazuje, że z tyranami tak się nie rozmawia. W dniu dzisiejszym proszę tylko o jasną i klarowną odpowiedź na pytanie - czy nałożone na moje konto ograniczenia, następnie punkty karne i wyrzucenie z programu dla nowych sprzedawców ma bezpośredni związek rzekomą wierzytelnością mojego męża, na podstawie punktu 8.7 regulaminu Allegro?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@hexbox_fun w sprawie potwierdzenia/wyjaśnienia przyczyn nałożonych na konto sankcji napisz do nas proszę w korespondencji 49969919. Dział bezpieczeństwa odniesie się do Twoich pytań. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
hexbox_fun
#1 Nowicjusz#

Tak zrobię, chociaż to już tylko formalność. Sprawa jest jasna i klarowna. 

Do zobaczenia w innym miejscu i czasie...

oznacz moderatorów