anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zniknęło mi kilkadziesiąt ofert, gdzie ich szukać?

cerbinski
#8 Zapaleniec#

Witam, jestem sprzedawcą 'okazjonalnym', tzn mam kilkadziesiąt ofert, czasem ktoś coś kupi. Nie jestem codziennie na swoim koncie, aukcje sobie wiszą i czekam na maile. Dziś musiałem z telefonu szybko znaleźć parametry jednego produktu, postanowiłem więc poszukać na moim allegro. Ku mojemu zdziwieniu, na koncie brak szukanej oferty. Po zalogowaniu widzę, że brakuje spokojnie 20 ogłoszeń. Żadnych maili o zakończeniu oferty, złamaniu regulaminu czy usunięciu. Po prostu wyparowały, nie ma w aktywnych, nie ma w zakończonych.

Co robić?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

xyz96
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

cerbinski
#8 Zapaleniec#

Tak, a powinno być ok 70. Przeszukałem archiwum allegro i są tam moje oferty, ale z czerwca/lipca 2020, w dodatku nie wszystkie.

Jak w mailach "pytanie o przedmiot" klikam w linki, dostaję "oferta nie istnieje" lub alternatywnie "sprzedawca zmienił ta ofertę" -> zobacz aktualną ofertę -> oferta nie istnieje.

Ostatnie pytania o przedmiot mam z września, i od tego czasu rzeczywiście nie sprzedałem ani jednej sztuki z brakującego asortymentu.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cerbinski Sprawdzałeś w zakładce Moja lokalna sprzedaż na Allegro Lokalnie? Jeśli tak, ale Twój problem jest nadal aktualny, podaj mi proszę przykładowy numer takiej oferty. Znajdziemy je na pewno. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cerbinski
#8 Zapaleniec#

Dziękuję Olu.

Oczywiście sprawdziłem Allegro Lokalnie mimo, że tam tego nie wystawiałem. Ofert brak.

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to nieopłacona prowizja od sprzedaży i zawieszenie, ale wtedy miałbym maile o zakończeniu oferty.

Przykładowe numery takich aukcji:

9524068525 , 9097902458 , 9270099554 , 9524149490 ,
9271191934

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cerbinski Dziękuję, sprawdziłam te przykłady i wszystkie oferty, które podesłałeś mają status zakończona, a po 60 dniach takie oferty są usuwane z zakładek oraz archiwizowane. Dlatego też nie widzisz ich w zakładce Moje oferty. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cerbinski
#8 Zapaleniec#

Sprawdzałem, i niestety tam też ich nie ma 🤔

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@cerbinski Tak, sprawdziłam dokładnie wszystkie daty i Twoje oferty nie są widoczne, ponieważ minęło już 60 dni od ich zakończenia. Z związku z tym nie są już dostępne w tej zakładce. Jeśli chcesz je wystawić ponownie, musisz skorzystać z formularza wystawiania od początku. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cerbinski
#8 Zapaleniec#

A czy wiadomo dlaczego zostały zakończone bez żadnej informacji w moim kierunku?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cerbinski Nie zakończyliśmy tych ofert. Jeśli nie zrobiłeś tego samodzielnie, być może zrobił to ktoś inny, kto ma dostęp do konta?

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

cerbinski
#8 Zapaleniec#

Ja na pewno nie ich nie zakończyłem, i wyłącznie ja mam dostęp do konta allegro. Także taka opcja odpada. Nie da się ich odkopać żebym nie musiał od nowa tworzyć wszystkich opisów, wrzucać zdjęć itd? Sporo czasu to zajęło a poszło do śmietnika bez ostrzeżenia. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cerbinski Jeśli oferty trafią do archiwum, nie ma możliwości ich przywrócenia do zakładek.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów