anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot środków kupujacemu

maraga61
#9 Pomysłodawca#

dzien dobry, jak moge zwrócić środki kupującemu, tym samym anulując transakcję, o czym kupując y jest poinformowany? i co zrobic, by allegro nie obciążyło prowizja za sprzedaż, do której nie doszło?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Ziolko39
#21 Demiurg#

@maraga61 Zwrócic możesz przez Allegro Finanse > transasakcji nie anulujesz, gdyz jako sprzedający nie masz takiej możliwości > jak zwrócisz kasę przez AF to wystepujeszx o zwrot prowizji >dostajesz

oznacz moderatorów

maraga61
#9 Pomysłodawca#

a jak znajdę Allegro Finanse? rozliczenia z allegro sa widoczne bez szukania;)

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@maraga61 Zamówienia od kupujących > konkretne zamówienie > z prawej masz przycisk "akcje" > rozwijasz > "zwróć wpłatę" > dalej cię prowadzi samo > jak zwrócisz to znowu "akcje" > "zwrot prowizji" > zaznaczasz za co > "wyslij wniosek" > finito

oznacz moderatorów

maraga61
#9 Pomysłodawca#

w zamowieniach nie mam tej transakcji. moze dlatego, ze to allegro lokalnie? więc nadal mam problem :(. czy ja moge zwrócić pieniadze np. blikiem na telefon? czy allegro to uznaje?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@maraga61 Jak na lokalnie to nie wiem > poprosimy moderatorki o pomoc  @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maraga61 @Ziolko39 W tym artykule znajdziecie instrucję jak zwrócić wpłatę na Allegro Lokalnie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@nat_not Dziękuję. Na wszelki wypadek Wesołych świąt 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Ziolko39 Dużo radości 🎅🎄

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maraga61
#9 Pomysłodawca#

Natalio, dziękuję za artykuł, jednak u mnie nie ma "zamowienia od kupującego". jest: Ogłoszenia - aktywne - zakonczone - ostatnio sprzedane. jednak gdy tam wchodze, nie widze mozliwosci zwrotu, a jedynie historia i wypłaty środków.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@maraga61 Próbowałaś kliknąć w link z artykułu? I czy kupujący na pewno opłacił zakup przez Allegro Finanse? Czy masz na saldzie Allegro Finanse środki, które mogą zostać zwrócone?

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

maraga61
#9 Pomysłodawca#

dzięki, już sobie poradziłam. 🙂

oznacz moderatorów