anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot allegro lokalne

Client:41993245
#1 Nowicjusz#

Dzień dobry! 

Mam takie pytanie,sprzedałam na allegro lokalnie używaną torebkę i kupujący chę ją zwrócić,bo ma niewielkie ślady użytkowania.Jak mogę zwrócić pieniądze,jeżeli oni już wpadli na moje konto? Czy w ogóle muszę zwracać pieniądze? I jak mogę być pewna w tym,że wrócą do mnie moja torebka i czy w tym stanie w jakim wysyłam? 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Client:41993245 jeśli się zgadzasz na zwrot / nie musisz / zaczekaj ,aż produkt do Ciebie wróci wtedy oddasz środki . 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:41993245 Jeżeli towar jest zgodny z ofertą to nie musisz przyjmować zwrotu, ale jak wyrażasz zgodę to śrdoki oddasz - jeżeli już są wypłacone z konta Allegro na twoje konto bankowe tylko bezpośrednio na konto podane przez kupującego, musisz także pisać o zwrot prowizji.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:41993245 jako prywatna sprzedająca nie musisz zgadzać się na zwrot, ale musisz rozpatrzyć reklamację (a to zgłasza Ci kupujący jeśli twierdzi, że produkt dotarł do niego w stanie gorszym niż opisany/na zdjęciach).
W przypadku reklamacji kupujący powinien odesłać do Ciebie przedmiot, a Ty bez zbędnej zwłoki wydasz decyzję reklamacyjną, jeśli zgadzasz się na odstąpienie od umowy, wówczas zwracasz kupującemu wszystkie poniesione koszty w tym koszty wysyłki. 
Jeśli środki są już na Twoim koncie, powinnaś zwrócić wpłatę bezpośrednio na konto kupującego. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów