Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Mam takie pytanie,sprzedałam na allegro lokalnie używaną torebkę i kupujący chę ją zwrócić,bo ma niewielkie ślady użytkowania.Jak mogę zwrócić pieniądze,jeżeli oni już wpadli na moje konto? Czy w ogóle muszę zwracać pieniądze? I jak mogę być pewna w tym,że wrócą do mnie moja torebka i czy w tym stanie w jakim wysyłam?
@Client:41993245 jeśli się zgadzasz na zwrot / nie musisz / zaczekaj ,aż produkt do Ciebie wróci wtedy oddasz środki .
@Client:41993245 Jeżeli towar jest zgodny z ofertą to nie musisz przyjmować zwrotu, ale jak wyrażasz zgodę to śrdoki oddasz - jeżeli już są wypłacone z konta Allegro na twoje konto bankowe tylko bezpośrednio na konto podane przez kupującego, musisz także pisać o zwrot prowizji.
@Client:41993245 jako prywatna sprzedająca nie musisz zgadzać się na zwrot, ale musisz rozpatrzyć reklamację (a to zgłasza Ci kupujący jeśli twierdzi, że produkt dotarł do niego w stanie gorszym niż opisany/na zdjęciach).
W przypadku reklamacji kupujący powinien odesłać do Ciebie przedmiot, a Ty bez zbędnej zwłoki wydasz decyzję reklamacyjną, jeśli zgadzasz się na odstąpienie od umowy, wówczas zwracasz kupującemu wszystkie poniesione koszty w tym koszty wysyłki.
Jeśli środki są już na Twoim koncie, powinnaś zwrócić wpłatę bezpośrednio na konto kupującego.