Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wysłałam klientce zakupiony na Allegro lokalnie przedmiot. Ona nie odebrała paczki. Pojawiła sie informacja ze paczka do mnie wraca, ale tak sie nie stało. Trafiła do centrum logistycznego. Potem zmienił się jej numer i zamiast wrócić do mnie została zwrócona do magazynu przesyłek niedoręczalnych. Dlaczego tak się stało? Co dalej się stanie z tą paczką? cCzy któraś ze stron poniesie koszty magazynowanie takiej paczki?
@Client:117152258 Podaj proszę numer przesyłki.
Ja nadałam przesyłkę o nr 660166607405119136400940, potem jej numer został zmieniony na 522107018160166001892076. Przesyłka nie wróciła do mnie. Mam za nią zapłacone więc nie jest mi potrzebna. Nie chciałabym tylko aby okazało się że mam płacić za jej magazynowanie (czy wogóle jest taka opłata za magazynowanie i kto ją płaci?)
Przesyłka trafiła do Magazynu Paczek Niedoręczalnych, celem zwrotu paczki proszę o wysłanie wiadomości mailowej z adresu e-mail przypisanego do paczki na adres pomoc@inpost.pl wraz z adresem gdzie paczka ma być doręczona.
Paczki z Magazynu Paczek Niedoręczalnych mogą być dostarczone jedynie na adres.
Czy będę za to płaciła?
@Client:117152258 Ale towar jest kupującego, chcesz go odebrać? Jeżeli koszt zwrotu jest płatny to zapłacisz za niego oczywiście. Ktoś musi.
Pytam, bo to jest zwrot. Na Allegro lokalnie pod transakcją jest komunikat że paczka wróciła do nadawcy a ja jej w rzeczywistośći nie otrzymałam. Chcę to po prostu do końca wyjaśnić.
To kontaktuj się z przewoźnikiem.
@Client:117152258 z doświadczenia wiem, że @InPost zwraca paczki za darmo, tym bardziej, że to oni z niewiadomych przyczyn uznali na sortowni, że jest niedoręczalna
Jaki dokładnie poniosę koszt za taki zwrot?
Pytanie do eksperta inPost: czy ten zwrot paczki z Magazynu Paczek Niedoręczalnych dostarczony na adres nadawcy będzie darmowy ?
@Client:117152258 to już nie twoja sprawa sprzedałaś jako prywatna osoba i wysłałaś kupującej nr listu przewozowego to teraz jej paczka i niech sobie wyjaśnia z przewoźnikiem. Prawnie jesteś zwolniona od odpowiedzialności z chwilą nadania.
dziękuję
@az1rael w zeszłym tygodniu trenowałem coś takiego jako kupujący
tydzień dopominałem się o przesyłkę, rozmowa z inpostem gorsza niż z debilami
paczka trafiła do ich śmiesznego magazynu - pisałem już tu o tym
allegro lokalnie to padaka
- nie otrzymałem kodu do odbioru przesyłki
- na al go nie widać
- w niedzielę 0:00 przypomnieli o przesyłce i podali kod
- w poniedziałek przesyłki nie było już w paczkomacie
- zgłoszenie przedłużenia odbioru przesyłki nic nie dało
- kazali mi odbierać sms na numer stacjonarny telefonu
- sprzedawca nie otrzymał zwrotu więc nie mogłem ponownie zapłacić za wysyłkę