anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot od klienta a ocena sprzedawcy

decor_zone
#9 Pomysłodawca

Witam,dlaczego jest tak,że jak klient robi zwrot bo mu cokolwiek nie pasuje,nie przemyslal zakupu,etc,etc(towar nowy,pelnowartosciowy) to jego zwrot wplywa na ocene sprzedawcy?!?!

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Za szybki zwrot wpłaty lecą dodatkowe punkty 

oznacz moderatorów

decor_zone
#9 Pomysłodawca

nie to jest tematem :((

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:44052296 jaki wpływ na ocenę sprzedawcy masz na myśli? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

decor_zone
#9 Pomysłodawca

no mam w ocenie - zwroty i pojawil mi sie zwrot od klienta i moja ocena z 340 pkt spadla do 310 z tego powodu

oznacz moderatorów

la_nika

@decor_zone w miarach w jakości sprzedaży dotyczących zwrotów możesz otrzymać punkty za szybki zwrot wpłaty (nie przyznajemy minusowych punktów, a maksymalnie możesz otrzymać ich 60). Jeśli nie masz żadnych zwrotów, przyznajemy punkty w mierze Brak zwrotów od kupujących (maksymalnie 60 w zależności od ilości zamówień).  
Przyznajemy punkty w mierze Szybkie zwroty wpłat do klientów, ponieważ kupujący na Allegro cenią sprzedających, którzy szybko przelewają pieniądze za zwrócone zamówienia.
W Twoim przypadku do 9 sierpnia w jakości liczyliśmy 60 punktów za szybki zwrot wpłaty dla kupującego, a od 10 sierpnia minęło 30 dni od tamtego zwrotu, w ciągu ostatnich 30 dni nie miałeś zwrotów, więc otrzymałeś punkty za brak zwrotów zgodnie z miarą od 50 do 99 zamówień – 30 punktów. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

decor_zone
#9 Pomysłodawca

dzięki za info...chodzi mi o to,żebym w związku z tym nie tracił znacznika "super sprzedawca" bo na zwroty od klientów związane z nie przemyslanym zakupem nie mam wpływu...

oznacz moderatorów

la_nika

@decor_zone Twoja jakość to wciąż Super, więc nie stracisz przez to Super Sprzedawcy. 
Jeśli ktoś zgłosi zwrot i szybko otrzyma od Ciebie zwrot wpłaty, otrzymasz punkty w mierze Szybkie zwroty wpłat, więc nie pogorszy to Twojej jakości sprzedaży i ogólnego wyniku. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

decor_zone
#9 Pomysłodawca

dzięki za szybką odpowiedź...zawsze tak robie,że jak towar wróci w stanie nienaruszonym to pieniądze zwracam natychmiast.

oznacz moderatorów