Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,dlaczego jest tak,że jak klient robi zwrot bo mu cokolwiek nie pasuje,nie przemyslal zakupu,etc,etc(towar nowy,pelnowartosciowy) to jego zwrot wplywa na ocene sprzedawcy?!?!
Za szybki zwrot wpłaty lecą dodatkowe punkty
nie to jest tematem :((
@Client:44052296 jaki wpływ na ocenę sprzedawcy masz na myśli?
no mam w ocenie - zwroty i pojawil mi sie zwrot od klienta i moja ocena z 340 pkt spadla do 310 z tego powodu
@decor_zone w miarach w jakości sprzedaży dotyczących zwrotów możesz otrzymać punkty za szybki zwrot wpłaty (nie przyznajemy minusowych punktów, a maksymalnie możesz otrzymać ich 60). Jeśli nie masz żadnych zwrotów, przyznajemy punkty w mierze Brak zwrotów od kupujących (maksymalnie 60 w zależności od ilości zamówień).
Przyznajemy punkty w mierze Szybkie zwroty wpłat do klientów, ponieważ kupujący na Allegro cenią sprzedających, którzy szybko przelewają pieniądze za zwrócone zamówienia.
W Twoim przypadku do 9 sierpnia w jakości liczyliśmy 60 punktów za szybki zwrot wpłaty dla kupującego, a od 10 sierpnia minęło 30 dni od tamtego zwrotu, w ciągu ostatnich 30 dni nie miałeś zwrotów, więc otrzymałeś punkty za brak zwrotów zgodnie z miarą od 50 do 99 zamówień – 30 punktów.
dzięki za info...chodzi mi o to,żebym w związku z tym nie tracił znacznika "super sprzedawca" bo na zwroty od klientów związane z nie przemyslanym zakupem nie mam wpływu...
@decor_zone Twoja jakość to wciąż Super, więc nie stracisz przez to Super Sprzedawcy.
Jeśli ktoś zgłosi zwrot i szybko otrzyma od Ciebie zwrot wpłaty, otrzymasz punkty w mierze Szybkie zwroty wpłat, więc nie pogorszy to Twojej jakości sprzedaży i ogólnego wyniku.
dzięki za szybką odpowiedź...zawsze tak robie,że jak towar wróci w stanie nienaruszonym to pieniądze zwracam natychmiast.