Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z odzyskaniem prowizji od Allegro. Notorycznie jest odmawiana przez Allegro.Postanowiłam że będę wysyłać zwrot pieniędzy bez prowizji.Nie mam już siły walczyć z Allegro o pieniądze klienta.
Odwołania składasz? https://allegro.pl/pomoc/odwolanie-od-decyzji-o-rabacie-transakcyjnym
Tak składam,ale to jest uciążliwe. Szkoda słów.
An-Furs wymagaj od kupującego odstąpienia od umowy przez system allegro i zwroty środków rób przez AF. Nie ma możliwości aby system przy spełnieniu tych warunków odrzucił wniosek .
Na moje oko nie można tego wymagać.
@An-Furs Jak się chce sprzedawać przez Allegro należy się liczyć z tymi trudnościami i pisaniem odwołań.Staraj się żeby kupujący robili to przez formularz Allegro jak ci radzi @mdrogeria.
Dziękuję.
A jakieś pytania masz? Czy po prostu chcesz oznajmić, że zamierzasz łamać prawo, bo sprzedając jako firma konsumentom musisz zwrócić wszystko co zostało wpłacone
?
@exorynaNie wszystko 😉
tyko wartość towaru + koszt najtańszej dostawy (jeżeli dostawa i zwrot były poza samart) a to nie jest jednoznaczne z tym co Kupujący wpłacił.
wartość towaru może czasami zostać pomniejszona o zmniejszenie wartości zwracanego towaru
i to wszystko w ramach obowiązującego prawa