Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
dobry wieczór
Kupujący zgłosił zwrot i nadał paczkę , zawsze zwrot jest wysłany na adres firmy ale tym razem zwrot został wysłany do paczkomatu nadania paczki ( paczka została nadana w innym mieście niż adres firmy ) po paru dniach dostałem informację , że paczki nie odebrałem i znów została wysłana do paczkomatu nadania / w szczegółach zwrotu jest podany adres firmy
gdzie jest pytanie?
Czy można ustawić adres paczkomatu do zwrotów ? żeby paczki zawsze były zwracane do tego samego paczkoamtu
Zwrot wraca do firmy.
W ustawieniach do zwrotów mam podany adres firmy
@hifisklep_com jeśli nie było żadnych uzgodnień zwrot powinien być wysłany na adres
Zawsze zwroty były wysyłane na adres firmy innych danych nie ma podanych w warunkach zwrotów , nadaje paczki z kilku miast w Polsce jak zwroty zaczną być wysyłane do paczkomatów nadania to będzie nie do ogarnięcia , chyba że kupujący nadał sam paczkę na swoim liście /jutro będe z nim to ustalał
Do paczkomatu? a nie wraca na adres firmy, pewnie zwrot nie był przez zwrot.
@hifisklep_com Wygląda na to, że kupujący wysłał paczkę do Paczkomatu, zamiast nadać jako zwrot na adres, jaki otrzymał w wiadomości.
Generalnie - kupujący na aukcji ma adres do zwrotów i reklamacji. I na ten adres powinien wysłać przesyłkę.
U mnie raz ktoś wysłał zwrot do punktu 7 km od mojego sklepu. Oczywiście nie pojechałem, żeby odebrać. Co sie z nią stało - nie wiem.
Teraz dokładnie sprawdziłem list przewozowy inpostu i kupujący nie odebrał paczki z paczkomatu ale zgłosił zwrot i paczka została wysłana do paczkomatu z którego , została nadana /w innym mieście , co teraz ?
@hifisklep_com teraz Masz problem , ta zasada obowiązuje już od dłuższego czasu , na adres wracają przesyłki pierwotnie podjęte od sprzedawcy przez kuriera ,Inpost szeroko informował o zmianach , jak Masz opiekuna to zgłoś , jak nie to pozostaje infolinia , podejrzewam ,że bez dodatkowych kosztów się nie obejdzie .
odp z Allegro
W tej sytuacji kupujący odstąpił od umowy, więc towar należy do Państwa, więc należy go odebrać i zwrócić środki kupującemu.
Po sprawdzeniu nr listu , kupujący nie odebrał paczki z paczkomatu i paczka wróciła do paczkomatu nadania, co teraz ?
@hifisklep_com No teraz to musisz ją odebrać z tego paczkomatu w innym wypadku trzeba będzie się fatygować na magazyn przewoźnika po odbiór.
Co się stanie jak tej paczki nie odbiorę ? Kupujący ma 14 dni na dostarczenie przesyłki
@hifisklep_com Trafi na magazyn przesyłek niedoręczonych przewoźnika.
mogę nie wykonać zwrotu ? Jeżeli paczka nie została zwrócona ?
@hifisklep_com prawnie ? ... możesz nie zwrócić środków , kupujący nie odbierając przesyłki nie wywiązał się z umowy natomiast zawierając transakcję zaakceptował wszystkie zapisy w ofercie nie pomijając adresu do zwrotów .