anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot wpłaty

Graziatrade24
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry

chciałam zapytać jak zrobić zwrot kwoty dla klienta ale nie mam wystarczającej kwoty na koncie allegro próbowałam wczoraj blikiem przelać na konto ale nie udało mi sie tego zrealizować nwm może jaka bramka na bliku w moim banku i teraz ma m informacje że

"Jeśli nie masz wystarczających środków, spróbujemy zlecić zwrot w ciągu najbliższych 24 godzin."

płatność w toku i nwm teraz czy przelewy 24 dają mi informacje jak wygląda sytuacja czy zadzwonic do klienta i mu zwrócic pieniądze na telefon?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Graziatrade24 Jeśli nie masz wystarczającej kwoty na Twoim saldzie, aby zlecić zwrot - to możesz skorzystać z opcji zasilenia Allegro Finanse kwotą na konkretny zwrot. Możesz to zrobić w jednej z dwóch zakładek:

• przez zakładkę Zwroty towarów – przy wybranym zamówieniu, wybierz decyzja zwrotowa, a następnie [zwróć wybraną kwotę].
  • przez zakładkę Zamówienia – przy danym zamówieniu kliknij w "AKCJE", z następnie w [zwróć wpłatę]. Przeniesiemy Cię do formularza zwrotu, gdzie będziesz musiała uzupełnić powód oraz kwotę zwrotu i zatwierdź to przyciskniem [zwróć wpłatę].

Jeśli w PayU lub Przelewy24 (jest to zależne od tego, który operator obługiwał transakcję) nie masz wystarczającej kwoty na zwrot, kliknij w [wpłać środki], następnie przelej potrzebną kwotę na zlecenie zwrotu. Więcej o zwrotach pieniędzy, przeczytasz w tym artykule😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak masz konto firmowe to nie jest problemem doładowanie konta do zwrotu środków.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@LEW433  co Ty znowu z tym kontem firmowym🤔, na zwykłym też można wpłacić środki do zwrotu

oznacz moderatorów