Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie do Allegro - co możecie zrobić z nieuczciwym sprzedawcą, taki jak ponizej:
Konkurencyjna firma (na allegro ma nick:[edycja] ) 14-paźdz. kupiła u mnie zawór hydrauliczny z dyspozycją wysyłki do klienta (z GrodziskaMazow.). 21 pażdz. ponownie kupuje ode mnie taki sam towar i daje wysyłkę do klientki (z Krakowa). Po dostarczeniu towaru do klientki, już po 15minutach [edycja] zgłasza mi zwrot i następnego dnia ja dostaje zwrot 2 zaworów. Widzę, że zwroty są nadane w KIELCACH (siedziba [edycja] ) -można to prześledzić po liscie przewozowym DPD i że to nie są moje zawory (każdy mój towar jest oznaczony lub zaplombowany). Dla mnie to jest oszustwo, bo końcowy klient nie zgłaszał zwrotów (obdzwoniłem i rozmawiałem z klientami końcowymi, zdziwieni taką informacją, że niby zrobili zwroty). Ja odmawiam zwrot [edycja], bo zakup zawodowy i to nie mój towar, co dostałęm. Ale mam pytanie do pracowników z Allegro: macie jakiegoś bata na takie nieuczciwe firmy ? Chętnie wam udostępnie szczegłóy transakcji.
@Serwis_KospelWAW sprawdzimy to, ale podaj mi proszę numery zamówień, których dotyczy ta sytuacja.
pierwszy zakup to: 0f226c21-4ba3-11ed-9246-71dbc5c9f110 , Numer zwrotu 3MLP/2022
drugi zakup to: c8e74fd0-511c-11ed-a232-efb82d21d8e6 , Numer zwrotu 38QK/2022
Jeżeli uważasz że to oszustwo to podlega zgłoszeniu na Policję.
@Serwis_KospelWAW Dziękuję, zweryfikujemy sytuację, którą opisujesz i jeśli stwierdzimy nieprawidłowości, podejmiemy właściwe działania w stosunku do tego sprzedającego.
Jeszcze założyli mi 2 DYSKUSJE na ten temat. Mam jeszcze zapłacić za zwrot towaru. Jak można tak cwaniakować. Sami nie uznają zwrotów zawodowych, a sami próbują, a może się uda. Aby zarobić parę marnych groszy.
@Serwis_KospelWAW otrzymasz taką odpowiedź: "Konto użytkownika zostało sprawdzone przez nasz zespół ekspercki. Nie potwierdziliśmy na chwilę obecną działania celem zaszkodzenia. Tym samym, nie mamy możliwości podjęcia dalszych kroków."
Jeśli odesłali nie twoje zawory (masz plomby, własne znaki) to zwrot jest nie do przyjęcia. To jest nie twój towar i nie podlega Twojej reklamacji. Poproś o przesłanie właściwego towaru inaczej odrzucisz zwrot i nie oddasz pieniędzy.