Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Nagminne u mnie są zwroty bez paragonu. Jest to dla mnie o tyle problematyczne, że posiadam zwykłą kasę fiskalną, która nie ma funkcji zwrotów. Księgowa chce protokół zwrotu wraz z oryginalnym paragonem. Klient ma w [edycja] paragon i moje prośby o jego dołączenie.
Jak siebie radzicie?
Pozdrawiam
Ściągacie z netu Protokół anulowania paragonu fiskalnego i wypełniacie taki protokół oraz jako załącznik drukujecie zwrot wpłaty który najlepiej wykonać przez Allegro i podpinacie potwierdzenie tego zwrotu wpłaty do protokołu. Tam gdzie trzeba w protokole wpisać numer paragonu w przypadku jego niezwrócenia wpisujemy że Kupujący nie zwrócił paragonu i resztą zajmuje się księgowa.
@cicop Tak właśnie robię, ale jak pisałem wcześniej, wymaga to ode mnie więcej pracy.
Drukuje zazwyczaj z Allegro: zakup/zgłoszenie zwrotu/zwrot środków Allegro lub potwierdzenie przelewu.
@MarioOutlet My mieliśmy własny formularz odstąpienia gdzie odstępujący od umowy sam wszystko wypisywał i wysyłał do nas, więc trzeba było tylko sprawdzić czy się zgadzają dane.