Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Opis problemu: Dzień dobry. Zgłosiłem zwrot ,DATA ZGŁOSZENIA I NUMER ZWROTU 21 gru 2023 04:24 40 ML/2023. Nie wybrałem wysyłki i nie wygenerowałem etykiety lub kodu . Przewoźnik DPD. Przesyłka została w punkcie DPD i uważałem, że automatycznie nastąpi zwrot po 2 dobach. Zasugerowałem się podobnym zdarzeniem parę miesięcy temu i już zapomniałem, ale do wczoraj 09.01 leżała w punkcie. Przy okazji innego odbioru nieświadomy co to jest , właściciel punktu wcisnął mi przesyłkę, zanim zorientowałem się , że to zwrot z grudnia. Fizycznie odebrałem przesyłkę. Teraz muszę biegać do punktu , zapłacić i wystawić 5 gwiazdek (życzenie sprzedawcy). Piszę do sprzedającego, że mam Smart i proszę o darmową przesyłkę zwrotną i przyjęcie produktów, bo przesyłka powinna się znależć u sprzedajacego już dawno i zwrot załatwiony. Jestem niepełnosprawny i każde wyjście dla mnie to wyprawa. Sprzedający stwierdził, że mu generuję koszty (min.koszt przesyłki 45 +). 14 dni minęło również. Poradził mi zwrócić się o pomoc Allegro, że wygeneruje mi darmową etykietę zwrotną, a co z terminem zwrotu? Proszę o odpowiedź czy trzeba się sztywno trzymać w tym wypadku generowania etykiety, odebrania przesyłki itd. aby było jak ma być czy możliwe jest też lużniejsze podejście do tego tematu. To tyle w ty temacie. Pozdrawiam.
NUMER ZAMÓWIENIA
@voytek60 Proszę napisz do nas korzystając z tego formularza. Możesz również wybrać opcję umówienia rozmowy telefonicznej, jeśli tak będzie dla Ciebie wygodniej. 🙂
Przepadło
@voytek60 ale to już Twój problem, po za tym nieodebranie paczki to nie jest darmowy zwrot, darmowy zwrot jest tylko w przypadku odebrania i nadania na podstawnie etykiety czy kody !!!
Więc Tobie na jedno wyjdzie bo i tak by sprzedawca potrącił za powrót - nieodebranie paczki 🙂
Z jakiego tytułu ma kasa wrócić w 2 dni jak sprzedawca ma do 14 dni a może się wstrzymać do otrzymania towaru 🙂
Proszę o odpowiedź czy trzeba się sztywno trzymać w tym wypadku generowania etykiety, odebrania przesyłki itd.
Tak bo to jest warunek darmowego zwrotu zgodnie z pomocą i regulaminem Smarta !!!
ps. odstąpienie dalej jest ważne tyle że już za darmo nie odeślesz a sprzedawca musi przyjąć chodź może policzyć za bezumowne posiadanie towaru powyżej 14 dni od odstąpienia 😞
nagrzebałeś, nagmatwałeś. Sam. Samodzielnie. Wzięłabym to na klatę. Jeśli sprzedający zgodzi się na ten zwrot, to wysłałąbym na własny koszt. Niewiedza kosztuje i to dosłownie
Widzę, że moderator próbuje pomóc. Ale czemu? Jak po terminie a nie wiedzą co na to psrzedawca? Dostanie zwrot którego nie musi się spodziewać ani przyjmować? Przed faktem dokonanym? To dopiero będzie zaplątane.
Masz na zwrot 14 dni. Masz to zrobić jak należy. Trudno, przepadło
Mój błąd.
Mój błąd.
Przepadło. Koniec tematu.
Przepadło. Koniec tematu.