anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prodej na 4 trzích / SMART / vrácení

dg-shop_cz
#8 Zapaleniec

Firma má sídlo+účet ČR.

Posílá zboží 

a/ z ČR skladu

b/ z PL skladu

Zboží prodává na allegro CZ, SK, PL, HU.

Zboží je označeno programem SMART.

U zboží, které jde z PL do PL   nastává problém s vrácením SMART do ČR. 

Zákazníci mají problém vrátit ve SMART u zboží zasílaného z PL do PL. Přitom u zasílaného zboží z ČR do PL problém s vrácením SMART zdarma není.

Obchodní podmínky říkají:

- zákazník vrací na vlastní náklady při odstoupení do 14 dnů

- zdarma vrací v programu SMART 

Může fungovat model, že posílám jako firma ČR zboží z PL do všech států. Přitom mám adresu pro vratky v ČR ? Se zapojením do SMART ?

Prosím o info. Děkuji. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

m_david
Expert Allegro.cz

Zdravím @dg-shop_cz, měl byste příklad některé nabídky, kterou posíláte z PL skladu? Jde o stejný prodejní účet?

Marek
Moderator
oznacz moderatorów

dg-shop_cz
#8 Zapaleniec

Dobrý den, děkuji za reakci. Například spory u nabídek: 18450676526, 18532636424, 18532606582 atd. Jedná se o nabídky, kde je odesílací místo PL. V podtatě na diskuzích účtu a v reklamacích řeším dokola problémy typu : nejde v programu smart vrátit zdarma. PL podpora mi dává pokyny, abych poslal štítek nebo uhradil náklady za vrácení. Stále se jedná o vrácení do 14 dnů. V lepším případě to zákazník s Pl podporou dotáhnou a vygenerují nějak štítek. Celá situace je nepříjemná: 

- zákazník má pocit, že mu odepíráme možnost vrácení nebo že porušujeme pravidla

- zákazníci nebo allegro PL požaduji etikety pro vrácení zdarma po nás, provozovatel SMART je allegro

- opakovaně řešíme problémy dokola. Určitě to negativně ovlivňuje zákazníky, kteří jsou v problému.

- narážíme na rozdílné pokyny CZ a PL allegra

Ano, jedná se o jeden prodejní účet.

oznacz moderatorów

m_david
Expert Allegro.cz

Díky moc za doplnění a předal jsem dotaz kolegům z podpory prodejců, abychom situaci i do budoucna vyřešili. Jakmile budu mít nové informace, dám vědět.

Marek
Moderator
oznacz moderatorów

dg-shop_cz
#8 Zapaleniec

Popis problému: Dzień dobry, kupująca zgłosiła, że miała problem z darmowym zwrotem. Widzę też, że zwrot był poza granicami Polski, dlatego tutaj nie byłoby zwrotu w ramach SMART! dg-shop_cz w przypadku, gdy udostępniają Państwo metodę dostawy w ramach SMART!, powinni Państwo umożliwić również darmowy zwrot na terenie Polski. Kupująca przesłała fakturę za zwrot przesyłki, dlatego proszę, żeby Państwo zwrócili ten koszt.

oznacz moderatorów

dg-shop_cz
#8 Zapaleniec

CZ podpora Allegro: Z mé strany Vám skutečně mohu pouze doporučit odkazovat zákazníky na kolegy ze zákaznického, jelikož jim se službou Smart! jako obchodní partner nemáte jak pomoci. 

CZ : Přesně tak, stačí Vám pouze jedna adresa, ať už je to PL nebo CZ adresa, jedná se o Vaše rozhodnutí. Pro správné fungování služby Smart! avšak skutečně nemusíte uvádět PL vratkovou adresu. Váš účet jsem prověřil, konkrétně nabídku z dané objednávky. V podmínkách pro vrácení máte zmíněno, že si vše hradí zákazník.

cz: V případě Smart! vratek je v pořádku mít buď CZ nebo PL vratkovou adresu, není potřeba mít obě. Jedná se skutečně o normální nastavení a nejedná se o pochybení z Vaši strany. 

CZ. Naprosto Vám rozumím a mrzí mne, že musíte tuto situaci vysvětlovat kupujícím. Vratkové štítky v rámci služby Smart! skutečně nejsou problematikou, kterou zastřešujete jako prodejce. Doporučuji Vám v těchto případech zákazníky vždy odkázat na zákaznickou podporu. Pro PL se případně jedná o tento formulář https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

m_david
Expert Allegro.cz

Chápu, že rozdílnost podaných informací není dobře a to určitě na naší straně upravíme.

Informace od českých kolegů výše je pak technicky vzato správně. Systémově opravdu nevadí mít u jednoho účtu více odesílacích míst (i v jiných zemích). Zároveň, problém s vygenerováním Smart vrácení opravdu není Váš, ale náš - tedy jej musí opravit naše podpora a Vás nemá čekat postih nebo další náklady. Ale kombinace toho může vést ke zbytečně založeným Diskuzím a horší zákaznické zkušenosti Vašich zákazníků. Tím se dostávám k tomu, že tam očividně existuje technologický dluh, který budeme řešit.

Co tedy s tím (než se podaří rozklíčovat chybu a opravit ji)? Nabízí se víceméně tři řešení:

- Zachovat současný stav věci a odkazovat polské zákazníky na podporu allegro.pl, kde jim podpora s vygenerováním štítku pomůže.

- Mít jen jedno odesílací místo

- Pro zboží odesíláné z PL vytvořit nový účet na allegro.pl, příčemž místo na vrácení může být v CZ

Mrzí mě, že nemám hned teď lepší zprávy, ale věřím, že se podaří brzy vše opravit a Vámi preferované nastavení bude možné bez problému využívat.

Marek
Moderator
oznacz moderatorów

dg-shop_cz
#8 Zapaleniec

Dobrý den, děkuji za informace. To jsou pro mě zatím nejlepší informace. Tedy ve smyslu, že rozumím tomu, co se vlastně děje. Kolegyně z podpory pře Vámi mi dozjistila, že to nemá řešení. Naznačila mi, abych tak neprodával, nebo předělal účet na jiný /ale že by vratky z PL stejně negunovaly do ČR/. Nebo že má nakoupi na sklad /jedná se asi o 5000 druhů zboží/. Nebo Zboží přeposílat do ČR a pak do PL. To by znamenalo prodloužení dodání = nezájem zákazníků atd. 

Takže pokračujeme s obavami, kdo zas bude chtít řešit problém. Pokračujeme s nadějemi, že se to podaří brzy opravit.  

Ještě jednou děkuji za jasnější popsání situace a řešení.

oznacz moderatorów