Firma má sídlo+účet ČR.
Posílá zboží
a/ z ČR skladu
b/ z PL skladu
Zboží prodává na allegro CZ, SK, PL, HU.
Zboží je označeno programem SMART.
U zboží, které jde z PL do PL nastává problém s vrácením SMART do ČR.
Zákazníci mají problém vrátit ve SMART u zboží zasílaného z PL do PL. Přitom u zasílaného zboží z ČR do PL problém s vrácením SMART zdarma není.
Obchodní podmínky říkají:
- zákazník vrací na vlastní náklady při odstoupení do 14 dnů
- zdarma vrací v programu SMART
Může fungovat model, že posílám jako firma ČR zboží z PL do všech států. Přitom mám adresu pro vratky v ČR ? Se zapojením do SMART ?
Prosím o info. Děkuji.
Zdravím @dg-shop_cz, měl byste příklad některé nabídky, kterou posíláte z PL skladu? Jde o stejný prodejní účet?
Dobrý den, děkuji za reakci. Například spory u nabídek: 18450676526, 18532636424, 18532606582 atd. Jedná se o nabídky, kde je odesílací místo PL. V podtatě na diskuzích účtu a v reklamacích řeším dokola problémy typu : nejde v programu smart vrátit zdarma. PL podpora mi dává pokyny, abych poslal štítek nebo uhradil náklady za vrácení. Stále se jedná o vrácení do 14 dnů. V lepším případě to zákazník s Pl podporou dotáhnou a vygenerují nějak štítek. Celá situace je nepříjemná:
- zákazník má pocit, že mu odepíráme možnost vrácení nebo že porušujeme pravidla
- zákazníci nebo allegro PL požaduji etikety pro vrácení zdarma po nás, provozovatel SMART je allegro
- opakovaně řešíme problémy dokola. Určitě to negativně ovlivňuje zákazníky, kteří jsou v problému.
- narážíme na rozdílné pokyny CZ a PL allegra
Ano, jedná se o jeden prodejní účet.
Díky moc za doplnění a předal jsem dotaz kolegům z podpory prodejců, abychom situaci i do budoucna vyřešili. Jakmile budu mít nové informace, dám vědět.
Popis problému: Dzień dobry, kupująca zgłosiła, że miała problem z darmowym zwrotem. Widzę też, że zwrot był poza granicami Polski, dlatego tutaj nie byłoby zwrotu w ramach SMART! dg-shop_cz w przypadku, gdy udostępniają Państwo metodę dostawy w ramach SMART!, powinni Państwo umożliwić również darmowy zwrot na terenie Polski. Kupująca przesłała fakturę za zwrot przesyłki, dlatego proszę, żeby Państwo zwrócili ten koszt.
CZ podpora Allegro: Z mé strany Vám skutečně mohu pouze doporučit odkazovat zákazníky na kolegy ze zákaznického, jelikož jim se službou Smart! jako obchodní partner nemáte jak pomoci.
CZ : Přesně tak, stačí Vám pouze jedna adresa, ať už je to PL nebo CZ adresa, jedná se o Vaše rozhodnutí. Pro správné fungování služby Smart! avšak skutečně nemusíte uvádět PL vratkovou adresu. Váš účet jsem prověřil, konkrétně nabídku z dané objednávky. V podmínkách pro vrácení máte zmíněno, že si vše hradí zákazník.
cz: V případě Smart! vratek je v pořádku mít buď CZ nebo PL vratkovou adresu, není potřeba mít obě. Jedná se skutečně o normální nastavení a nejedná se o pochybení z Vaši strany.
CZ. Naprosto Vám rozumím a mrzí mne, že musíte tuto situaci vysvětlovat kupujícím. Vratkové štítky v rámci služby Smart! skutečně nejsou problematikou, kterou zastřešujete jako prodejce. Doporučuji Vám v těchto případech zákazníky vždy odkázat na zákaznickou podporu. Pro PL se případně jedná o tento formulář https://allegro.pl/pomoc/kontakt
Chápu, že rozdílnost podaných informací není dobře a to určitě na naší straně upravíme.
Informace od českých kolegů výše je pak technicky vzato správně. Systémově opravdu nevadí mít u jednoho účtu více odesílacích míst (i v jiných zemích). Zároveň, problém s vygenerováním Smart vrácení opravdu není Váš, ale náš - tedy jej musí opravit naše podpora a Vás nemá čekat postih nebo další náklady. Ale kombinace toho může vést ke zbytečně založeným Diskuzím a horší zákaznické zkušenosti Vašich zákazníků. Tím se dostávám k tomu, že tam očividně existuje technologický dluh, který budeme řešit.
Co tedy s tím (než se podaří rozklíčovat chybu a opravit ji)? Nabízí se víceméně tři řešení:
- Zachovat současný stav věci a odkazovat polské zákazníky na podporu allegro.pl, kde jim podpora s vygenerováním štítku pomůže.
- Mít jen jedno odesílací místo
- Pro zboží odesíláné z PL vytvořit nový účet na allegro.pl, příčemž místo na vrácení může být v CZ
Mrzí mě, že nemám hned teď lepší zprávy, ale věřím, že se podaří brzy vše opravit a Vámi preferované nastavení bude možné bez problému využívat.
Dobrý den, děkuji za informace. To jsou pro mě zatím nejlepší informace. Tedy ve smyslu, že rozumím tomu, co se vlastně děje. Kolegyně z podpory pře Vámi mi dozjistila, že to nemá řešení. Naznačila mi, abych tak neprodával, nebo předělal účet na jiný /ale že by vratky z PL stejně negunovaly do ČR/. Nebo že má nakoupi na sklad /jedná se asi o 5000 druhů zboží/. Nebo Zboží přeposílat do ČR a pak do PL. To by znamenalo prodloužení dodání = nezájem zákazníků atd.
Takže pokračujeme s obavami, kdo zas bude chtít řešit problém. Pokračujeme s nadějemi, že se to podaří brzy opravit.
Ještě jednou děkuji za jasnější popsání situace a řešení.