anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[SK] Podviedol ma predajca, zástupcovia z Allegra v diskusii ho kryjú. Ako mám ďalej postupovať ?

Client:137784652
#7 Wielbiciel
Predajca : Auron_pl

Začiatok diskusie : 13. septembra 2025 o 15:13 
Koniec diskusie : Gracjan Gajak allegro 24. novembra 2025 o 8:31

Najprv som skopíroval celú diskusiu. No napísalo , že správa nemôže obsahovať viac ako 20 000 znakov. Takže to zhrniem.

Objednal som si tovar. No prišiel mi z inými parametrami. Reklamoval som ho z dôvodu - nezodpovedá opisu. Predajca mi ponúkol 10E a môžem si ponechať tovar. Čo som odmietol.
Potom mi napísal, že zamieta reklamáciu. Naťahovanie pokračovalo. Potom mi napísal, aby som vrátil tovar. Najprv uviedol falošnú adresu. Potom dal druhú. Zásielku prebral a vyše mesiaca nič. Po vyše mesiaci mi napísal, že vrátený tovar prišiel poškodený. Žiadny zápis s dopravcom nespísal. Reklamovať u dopravcu sa dá do 7 dní. Predajca porušoval jedno pravidlo za druhým. ( napr. odpovedať v diskusii do 24h, vybaviť reklamáciu do 30 dní, vrátiť peniaze do 7 dní od obdržania vráteného tovaru, atď. ) No pracovníkom Allegro to vôbec nevadilo. ( Mohli mu dať zablokovať účet na allegre, pokiaľ nevráti peniaze.)

Konečný verdikt vyniesol nejaký pán Gracjan Gajak z Allegra. ( Auron_pl, mal si právo odmietnuť reklamáciu, preto nebudeme požadovať vrátenie peňazí. ) Takže nemám peniaze za tovar a dopravu. A ani nemám tovar. Navrhli mi vrátenie peňazí cez allegro-protect, no ja niekomu posielať scany osobných dokladov nemienim. Nemajú právo to vyžadovať, nie sú banková inštitúcia. 
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

grimz
Expert Allegro.sk

Dobrý deň,

v prípade tejto situácie je skutočne ideálnym spôsobom riešenia využiť službu Bezpečný nákup Allegro allegro.sk/pre-kupujucich/allegro-bezpecny-nakup.

Nakupovanie na Allegro je vždy bezpečné a chránené práve vďaka tejto službe. Ak predávajúci nespolupracuje alebo nedodrží podmienky, peniaze Vám vrátime my. Na dokončenie tohto procesu je potrebné vyplniť osobné údaje a priložiť aj osobný doklad (napríklad občiansky preukaz). Slúži to na overenie vlastníka účtu, aby sa predišlo situácii, že by Vašu refundáciu obdržala neoprávnená osoba.

Plne rozumieme Vašej obozretnosti v súvislosti s poskytovaním osobných údajov. Podľa pravidiel GDPR osobné údaje zákazníkov neuchovávame dlhšie, než je nevyhnutné.
Viac informácií o spracúvaní osobných údajov nájdete na našej webovej stránke allegro.sk/pomoc/pre-kupujucich/udaje-o-ucte-a-nastavenia/gdpr-ako-allegro-plni-povinnosti-spravcov-....

V prípade ďalších otázok alebo potreby pomoci nás neváhajte kontaktovať priamo tu alebo prostredníctvom stránky allegro.sk/pomoc/kontakt.

Martin
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Poskytol som scan výpisu z môjho bankového účtu. Všetko potrebné na odoslane platby je tam uvedené. Takže refundáciu neobdrží neoprávnená osoba. Scan dokladov ( občiansky preukaz ) neposkytnem. To je neskutočné riziko. Nie ste banková inštitúcia, ktorá to môže požadovať.

oznacz moderatorów

grimz
Expert Allegro.sk

Dobrý deň, 

rozumiem Vašim obavám a ďakujem za poskytnuté vysvetlenie. Overil som si u kolegov, ktorí sú za tieto procesy zodpovední, či je možné požiadať o Allegro Bezpečný nákup aj bez scanu osobných dokladov. V tomto prípade to je možné, avšak systém Vás ďalej nepustí bez nahratia nejakého súboru, preto Vám odporúčam nahrať do prílohy akýkoľvek dokument, aby Vás systém pustil ďalej. Môže to byť pokojne aj úplne prázdny alebo čierny obrázok. 

Martin
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ďakujem veľmi pekne.

Posunul som to vyššie. Počkám na odpoveď. Potom to skúsim, ako ste napísali.

oznacz moderatorów