2 marca 2026 r. ujednolicimy minimalną kwotę zakupów, od której możecie korzystać z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart! Przy zakupach od 49,90 zł od jednego sprzedającego – skorzystacie za darmo zarówno z dostawy do automatów paczkowych i punktów odbioru, jak i dostawy kurierem.
Co z trwającą subskrypcją Allegro Smart!
Z usługi na nowych warunkach skorzystacie, jeśli aktywujecie lub przedłużycie Allegro Smart! po 1 marca.
Jeśli usługa jest aktywna – będziecie korzystać z niej na dotychczasowych warunkach do czasu, aż wygaśnie. To oznacza, że skorzystacie z darmowej dostawy przy zakupach u jednego sprzedającego od 45 zł – do automatów paczkowych i punktów odbioru i od 65 zł – kurierem. Gdy Smart! wygaśnie – przedłużycie go już tylko na nowych warunkach.
Po 1 marca nie przedłużymy Allegro Smart! automatycznie
Jeśli Wasz Smart! wygaśnie po 1 marca – nie przedłużymy go automatycznie, nawet jeśli do swojego konta macie przypisaną kartę płatniczą. Aby dalej korzystać z usługi Allegro Smart! – samodzielnie wykupcie ją na nowych warunkach. Jeśli do zakupu znów użyjecie karty, ponownie zaczniemy automatycznie pobierać z niej opłaty i przedłużać usługę na kolejne okresy rozliczeniowe.
Krótszy okres wypowiedzenia
Od 2 marca obowiązywać będzie również krótszy okres wypowiedzenia umowy Allegro Smart! Wyniesie on już nie 14, ale 5 dni. Okres wypowiedzenia rozpoczyna się, gdy:
Podczas okresu wypowiedzenia nadal możecie korzystać w pełni z Allegro Smart!
@RobertB1992 tak, nowe zasady dotyczą pakietów od 2 marca. Wszystkie wykupione wcześniej będą funkcjonować na starych warunków do czasu jego wygaśnięcia.
Wielka szkoda, że nie przemyśleliście udostępnienia dobrowolnej możliwości przejścia na nowe warunki (tym bardziej w takiej sytuacji).
@_HolaOla_ A jeśli ktoś zrezygnuje z usługi na aktualnych warunkach i po 2 marca wykupi nową?
@_HolaOla_ Proszę o odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie.
@-Sainkho- to będzie na nowych zasadach
49,90 dla wszystkich opcji transportu w smart
@Client:44052296 To się wydaje logiczne, ale niech to potwierdzi moderator. @RobertB1992 i wszyscy, którzy chcieliby przejść na nowe warunki wcześniej, powinni dostać jasną informację, jeśli jest taka możliwość.
@-Sainkho- @RobertB1992 tutaj macie odpowiedz

Czyli jak ktoś chce mieć "po nowemu" dzisiaj powinien już wypowiedzieć allegro smart i po całkowitym wygaśnięciu kupić nową subskrypcje.
@Client:44052296 Pytanie Roberta: Rozumiem, że przez cały rok nie skorzystam z opcji 49,90zł na adres, bo został przedłużony przed wprowadzeniem zmian, gdyż mi się kończył?
Odpowiedź moderatorki: tak, nowe zasady dotyczą pakietów od 2 marca. Wszystkie wykupione wcześniej będą funkcjonować na starych warunków do czasu jego wygaśnięcia.
Widzisz tu jasną informację, że kupujący może skorzystać z nowych warunków, jeśli zrezygnuje z usługi, którą wykupił na starych zasadach i kupi ponownie po 2 marca? Z jakiegoś powodu takiej informacji mu nie udzielono.
@-Sainkho- Każda subskrypcja - wykupiona lub przedłużona po 1 marca (czyli od 2 marca włącznie) - będzie działać na nowych zasadach.
@nat_not Dziękuję. Na pewno skorzystam z możliwości wcześniejszego przejścia na nowe warunki.
Napisałaś że: nowe zasady dotyczą pakietów od 2 marca. Wszystkie wykupione wcześniej będą funkcjonować na starych warunków do czasu jego wygaśnięcia.
Czyli jak mam opłaconego smarta do czerwca 2026r i zapłacę za smarta przed 2 marca i zapłacę tyle co za smarta się płaci za rok x 10 to te stare warunki będę mieć do marca 2036r?
A co jeśli mam smarta ważnego do 11 lutego 2027, ale przedłużę go o pół roku za 1 zł z Allegro Klik? Czy zostaną mi stare zasady czy wskoczą nowe?
Czemu nie mogę przedłużyć smarta?
@witus31 Smarta! możesz przedłużyć na rok dopiero wtedy, gdy zostanie 14 dni do końca obecnej subskrypcji. Jeśli zrobisz to przed 2 marca, będziesz mógł korzystać z usługi na obecnych zasadach.
czemu tylko jak zostanie 14 dni do końca smarta? Kiedyś można było kiedy się chciało. Pamiętam że tak przedłużałem bo była promocja na smarta a ja miałem jeszcze chyba z pół roku do końca. Specjalnie tak zrobiliście by nie dało się przedłużyć na starych zasadach. Nie dostałem odpowiedzi czy na taką operację nie potrzebujecie naszej akceptacji? pytam bo jest to zmiana w opłatach a na taką chyba musicie mieć naszą akceptację. Pamiętam że jak coś takiego zrobił operator komórkowy to ja mogłem podpisać albo zrezygnować - miałem wybór a operator miał obowiązek dać taką zmianę do akceptacji (albo nie). I jeszcze jedno - mogę zrezygnować ze smarta w każdej chwili? Jak to wygląda? Dostaje się zwrot za te 4 miesiące które mi zostały do końca?
@witus31 Załóż sobie drugie konto zakupowe i tam wykup Smarta na starych zasadach.
Ostatni raz takie kombinacje z przedłużeniem byli chyba przy wyłączeniu dzielenia się smartem.
dlaczego w zakladce Allegro Smart nie ma opcji z zakupu uslugi po nowej cenie?
dalej widoczne sa "stare" warunki .pozdrawiam
Cześć @vipPM, z usługi na nowych warunkach skorzystasz, jeśli aktywujesz lub przedłużysz Allegro Smart! po 1 marca. Czy mimo tego kryterium nadal widzisz stare warunki? Jeśli tak, prześlij proszę zrzut ekranu, jeśli to możliwe.