Dzień dobry, Przy zakupie na fakturę z NIP została w dniu 19.06.26 pobrana kwota za allegro smart 59.90, za zakupiony produkt dostałam fakturę 68zl natomiast muszę mieć jeszcze za allegro smart. Jest taka możliwość?
pozdrawiam
Elzbieta [edycja]
@elle_7 powinna być w KSeF ewentualnie poszukaj w spam
@elle_7 Swoją fakturę znajdziesz w Krajowym Systemie e-Faktur. Powinnaś ją również otrzymać w formie pliku pdf na adres mejlowy, który masz przypisany do swojego konta Allegro.
Jeśli nie widzisz wiadomości z fakturą w skrzynce odbiorczej, sprawdź folder spam. Jeśli nie ma tam mejla od nas, fakturę możesz znaleźć w systemie. Wystarczy, że zalogujesz się do systemu na stronie KSeF, na przykład za pomocą Profilu Zaufanego i podasz swój NIP.
Faktycznie znalazłam fakturę ale na osobe prywatną jednak większość rzeczy biorę na firmę i chciałam smarta też na firmę. Nie ma takiej możliwości?
Cześć, @elle_7. Przy wystawianiu faktury za Smart! nie korzystamy z danych, które podajesz podczas zamówienia. Fakturę za zakup Allegro Smart! wystawimy na dane, które podajesz w zakładce Dane konta.
Jeśli zechcesz dostać fakturę na dane innej osoby lub na dane firmowe, których nie masz w ustawieniach konta, nie zmienimy danych na fakturze.