Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
czy gdy kupię produkt w ramach allegro smart i wezmę na niego fv na firmę z nipem, to nadal mam usługę smart i możliwość bezpłatnej odsyłki?
@Client:45341977 zależy co to ,a przedmiot i co to za firma
Kupujący ma wykupiona subskrypcję smart a czy bierze paragon czy fakturę niema znaczenia przy zakupie
Co do zwrotu w zakładce masz informację czy będziesz mógł zwrócić czy nie.
Jeśli kupujący prowadzi działalność gospodarcza jako osoba fizyczna i zakup nie jest powiązany bezpośrednio z charakterem prowadzonej działalności, np. profilem zawodowym to raczej będzie mógł odstąpić od umowy.
To nie jest kwestia Smart, a prawa konsumenckiego. pytanie czy sprzedający wyłączył w swojej ofercie zwroty od firm oraz czy twój zakup można uznać na prawach konsumenckich.
@Client:45341977 Nie, zakup na firmę w większości nie podlega zwrotowi. Jak nie powiązany z widzialnością i podlega zwrotowi- to tak.
A dlaczego zakładasz, że chcesz zwracać towar, którego jeszcze nie kupiłeś/aś.
Chcesz sobie "pooglądać", czy też chcesz zamówić towar za 5 zł . a resztę zwrócić?
Ze swojej strony - robię na Allegro zakupy od 20 lat, po kilka - kilkanaście zakupów miesięcznie, korzystam ze SMART. Ale nie jestem "ciulem", który zwraca zakupy z byle powodu, żeby wyłudzić darmową przesyłkę. Przez te wszystkie lata zwróciłem tylko 1 przedmiot, za kilkanaście zł, bo sprzedawca zamieścił błędne zdjęcie i źle go opisał.
@Client:44052296 - chyba kompletnie nie wiesz o czym piszesz. W żadnej zakładce nie ma informacji, czy kupujący może zwrócić towar, czy nie. No... chyba, że masz na myśli terminy... To znaczy są pewne informacje, lecz nie mają one żadnego znaczenia przy składaniu wniosków o zwrot towaru z tytułu odstąpienia od umowy.
Generalnie w takich przypadkach - ja nie utrudniam wszelkim firmom takich zwrotów (wszystkim, nawet spółkom), lecz muszą się liczyć z brakiem zwrotów środków za koszty przesyłki , a zwrot towaru używanego nie będzie przyjęty.