anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Anulowanie zamowienia

karoo2
#7 Wielbiciel

Dwie minuty po dokonaniu płatności zorientowałem się, że allegro zmieniło mój dotychczasowy adres dostawy. Teraz muszę jechać autobusem żeby odebrać paczkę, a paczkomat mam pod domem... Próbowałem anulować zamówienie, ale otrzymałem informację, że jest to niemożliwe, bo prawdopodobnie zostało wysłane (kilka minut po wpłacie!). Dziwne praktyki zaczyna wprawadzać ta platforma. Zaczynam rozumieć pozwy Pana Brzoski... 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@karoo2 wybór metody i adresu dostawy zawsze należy wyłącznie do Ciebie. Proponowane metody, które wyświetlamy mogą być inne niż te, które widziałeś dotychczas, bo nasz mechanizm bierze pod uwagę wiele, różnych czynników, ale finalna decyzja zawsze należy do klienta. Anulowanie zamówienia jest możliwe jeśli sprzedawca nie zmienił statusu na "w realizacji", ale Twoje zamówienie nie zostało jeszcze wysłane. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

Status zamówienia "oczekuje na nadanie", operację anulowania próbowałem wykonać minuty po dokonaniu płatności (godz. 9.41, a dodatkowo dziś mamy sobotę) i otrzymałem komunikat o niemożności anulowania z komentarzem, że prawdopodobnie zakup został wysłany.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@karoo2 twój zakup nie ma przypadkiem ograniczonego prawa do zwrotu? Kupiłeś od firmy?

oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

Tak od firmy. Nie wiem jak jest z tym prawem, nie wczytywałem się w takie niuanse. Zresztą chcę kupić tylko z dostawą pod dom;) Od ponad dwudziestu lat tu kupuję i generalnie do tej pory nie miałem problemów. Faktycznie trzeba zacząć uważnie studiować te informacje, bo jak widać nie wiadomo gdzie są ukryte haczyki... albo zmienić miejsce robienia zakupów;)

oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

Mam też taką obserwację, że dotychczas spotykałem się z Waszej strony z chęcią pomocy w rozwiązaniu problemu. Po raz pierwszy czytam odpowiedź która przypomina wejście w spór i obronę w sprawie quasi przedsądowej. Słabe to jest...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@karoo2 zawsze staramy się pomóc, ale nie napisałeś nam jakiej pomocy od nas oczekujesz 🙂 W tej sytuacji, jeśli nie chcesz tego zamówienia i nie masz możliwości jego anulowania, zgłoś zwrot. Możesz to zrobić przez formularz z poziomu zakładki Moje zakupy lub w innej formie, byle sprzedawca dostał informację, że odstępujesz od umowy. Oczywiście możesz złożyć nowe zamówienie, z metodą dostawy jaką preferujesz.  

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

Sanowna Pani,

Po pierwsze nie przechodziliśmy na "Ty", więc proponuję zachować tę formę dla znajomych. Jeśli chodzi o "staramy się pomóc", to nie zauważyłem tego w Pani pierwszej odpowiedzi. Ponownie ją odczytałem i nadal nie widzę. Nie znam się na możliwościach rozwiązania zaistniałej sytuacji. Wykonuję inny zawód, nie zajmuję się obsługą sprzedaży internetowej. Nie mam też ochoty, ani czasu zgłębiać jej tajników. W związku z tym, że Pani nie raczyła wcześniej zaproponować mi rozwiązania, to pozwoliłem już sobie napisać do sprzedawcy z prośbą o zmianę adresu dostawy. Teraz nie będę już robił dodatkowego zamieszania, bo i on się pogubi w Waszym skomplikowanym "mechanizmie biorącym pod uwagę wiele, różnych czynników".

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@karoo2 w smarcie allegro samo ci dobiera przewoźnika podobno masz mieć szybko i tanio w realu zaiwaniasz autobusem po paczkę. Inpost zabierał im za dużo pieniążków i realizował za dużo zleceń oraz za dobrze wykonywał usługi a oni chcą wysyłać oneboxem by mieć taniej tyle że przy takim progresie to jakość obecna inpostu osiągną może za 10lat a narazie mają najwyższy wskaźnik wkurzania kupujących losowo dobierając im przewoźnika.

oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

Ciekawe, bo ostatnio "polscy sprzedawcy" zaczynają sprzedawać na **piiip**s. Widziałem tam muszyniankę i serki z Podhala;) Do tej pory allegro miało monopol i kto wie, czy to się właśnie nie  kończy...

oznacz moderatorów

karoo2
#7 Wielbiciel

W miejscu wymazanym przez allegro miała być nazwa popularnej chińskiej platformy sprzedażowej ;)))

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jak dla mnie to ten przyspieszony "rozwój" tej platformy sprzedażowej może prowadzić do szybkiego jej unicestwienia ,a szkoda bo to był kiedyś fajny portal gdzie z chęcią robiło się zakupy . Obecnie czar prysnął i przy tym co jest robione dla klienta mnie osobiście już nie chce się tu szukać towarów zakupowych . 

oznacz moderatorów