anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak darmowej dostawy z Allegro Smart

MAMY ROZWIĄZANIE!
lukas19451
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry
Na zdjęciach koszyk oraz okno dostawy gdzie napisane jest że darmowa dostawa u sprzedającego od 499zł.
Chciałbym się dowiedzieć czemu mimo posiadania smarta i przekroczeniu minimalnej kwoty dostawy muszę zapłacić za dostawę mni. do paczkomatu?smart1.pngsmart2.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

A ja chciałabym  wiedzieć czemu znowu widzę taki post i muszę go czytać dlatego, że ktoś nie przeczytał regulaminu usługi z której korzysta???

Zasady są proste: Ty masz mieć smarta, a sprzedawca musi udostępniać smarta. Nie wszyscy go udostępniają, bo to robi z firmy darmową wypożyczalnie z mnóstwem "pomacanych" zwrotów, z którymi potem nie wiadomo co robić i jeszcze musi do tego dopłacać. Ale nie przejmuj się założę się że bez smarta za to cenę ma niższą i i tak nie stracisz, a za to towar będzie fabrycznie zapakowany. Darmowa dostawa od 499 zł to po prostu dostawa na koszt sprzedającego, nie smart.

oznacz moderatorów
Client:68284552
#1 Nowicjusz#

Pani Anno, proszę sobie wyobrazić taki scenariusz:

1. widzę, że z jakiegoś powodu nie mam darmowej dostawy z Allegro Smart,
2. wpisuję więc taką frazę w Google, bo jest to szybsze, niż szukanie regulaminu,
3. wchodzę na ten wątek na forum i mam odpowiedź od razu, bez konieczności przeszukiwania wielu stron tekstu w regulaminie.

Niestety, zamiast samej odpowiedzi, widzę też Pani emocjonalny komentarz z frustracją o to, że ktoś utworzył wpis na forum i dzięki temu ułatwił wielu ludziom życie. Proszę pamiętać, że nie każdy od razu zna wszystkie zasady korzystania z usług i każdy ma prawo zadać pytanie, jeśli coś jest dla niego niejasne.

PS Jestem przekonany, że w regulaminie tego forum jest coś o wymogu odpowiadaniu innym użytkownikom w kulturalny sposób - najwyraźniej więc nie tylko ja, ale również Pani nie czyta w całości regulaminów wszystkich usług, z których Pani korzysta (w czym nie ma nic złego, chcę tylko podkreślić, że nikt tak nie robi i m.in. dlatego istnieją fora).

oznacz moderatorów
renja13
#10 Popularyzator#

To prawda - każdy ma prawo zadać pytanie, jeśli coś jest dla niego niejasne. Każdy ma prawo spróbować pójść na łatwiznę (googlowanie), bo takie próby to naturalne ludzkie zachowanie. Ale co najmniej nie na miejscu jest czepianie się kogoś kto odpowiedział na pytanie, bo dodał coś od siebie (przydatną informację dot. istnienia wielu patologii spowodowanych "darmową" wysyłką SMART) - przecież to normalna sprawa na forach dyskusyjnych, że użytkownicy nie odpowiadają zimno jak boty.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lukas19451 w tej ofercie sprzedający nie udostępnia dostawy w ramach Smart! W każdej ofercie, jeśli Smart! jest dostępny pojawia się logo Smart! przy samej ofercie oraz przy metodach dostawy, możesz też już podczas poszukiwania interesujących ofert wybrać filtr Smart! i wówczas pokażemy Ci tylko oferty, w których dostawy w ramach tej usługi są dostępne. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów