Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Mimo zwrotu towaru nadal nie mam zwrotu pieniędzy. Kontaktowałam się ze sprzedającym i z ich strony jest wszystko w porządku. Przelew wyszedł 30.07.2025 a na koncie u mnie go brak.
Po pierwsze upewnij się, że szukasz tam skąd wyszło. Masa ludzi płaci pay, a kasy szuka na koncie -nie znajdzie... Po drugie Allegro podaje 3 dni robocze od momentu zwrotu do momentu otrzymania tego zwrotu przez klienta, tyle nie minęło. Po 3-cie Poślizgi im się zdarzają. Sama mam pięknego negatywa, bo portal nie wyrobił się ze zwrotem w 3 dni i nie poczuwa się do odpowiedzialności, ja swoje zrobiłam, nawet zrzut z datą i godziną zwrotu klientowi wysłałam ale cóż... Po 4-rte niektóre zwroty księgują się dziwnie np. płatność kartą potrafi się zaksięgować z datą płatności.
Po 5-te czy miałeś maila/powiadomienie z Allegro o zwrocie? Portal od razu po zakupie blokuje środki na poczet prowizji i pobiera ją w ciągu godziny. Powoduje to takie kwiatki, że sprzedawca klika zwrot niby wszystko ok, a po czasie okazuje się, że jednak nie wyszedł bo brakło środków...
Po prawidłowym zwrocie zawsze masz maila, jeśli go nie było to każ sprzedawcy sprawdzić, bo coś poszło nie tak...
@Client:45078878 W zależności od metody płatności zwrot księguje się w ciągu 3 do 7 dni roboczych - licząc od dnia następującego po dniu w którym zwrot został zlecony.
Na ten moment minęło dopiero półtora dnia roboczego.
@Client:45078878 gdy sprzedawca zleca zwrot przez nasz system, to wpłata wraca na rachunek powiązany z płatnością. Tutaj widzę, że płatność była Blik, gdzie często zwrot jest widoczny na rachunku z datą zakupu (sprawdź proszę też wpływy z datą 23 lipca). 😊