anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu pieniędzy

Client:45078878
#1 Nowicjusz

Witam. Mimo zwrotu towaru nadal nie mam zwrotu pieniędzy. Kontaktowałam się ze sprzedającym i z ich strony jest wszystko w porządku. Przelew wyszedł 30.07.2025 a na koncie u mnie go brak. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Po pierwsze upewnij się, że szukasz tam skąd wyszło. Masa ludzi płaci pay, a kasy szuka na koncie -nie znajdzie... Po drugie Allegro podaje 3 dni robocze od momentu zwrotu do momentu otrzymania tego zwrotu przez klienta, tyle nie minęło. Po 3-cie Poślizgi im się zdarzają. Sama mam pięknego negatywa, bo portal nie wyrobił się ze zwrotem w 3 dni i nie poczuwa się do odpowiedzialności, ja swoje zrobiłam, nawet zrzut z datą i godziną zwrotu klientowi wysłałam ale cóż... Po 4-rte niektóre zwroty księgują się dziwnie np. płatność kartą potrafi się zaksięgować z datą płatności.

Po 5-te czy miałeś maila/powiadomienie z Allegro o zwrocie? Portal od razu po zakupie blokuje środki na poczet prowizji i pobiera ją w ciągu godziny. Powoduje to takie kwiatki, że sprzedawca klika zwrot niby wszystko ok, a po czasie okazuje się, że jednak nie wyszedł bo brakło środków...

Po prawidłowym zwrocie zawsze masz maila, jeśli go nie było to każ sprzedawcy sprawdzić, bo coś poszło nie tak...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:45078878 W zależności od metody płatności zwrot księguje się w ciągu 3 do 7 dni roboczych - licząc od dnia następującego po dniu w którym zwrot został zlecony.
Na ten moment minęło dopiero półtora dnia roboczego.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:45078878 gdy sprzedawca zleca zwrot przez nasz system, to wpłata wraca na rachunek powiązany z płatnością. Tutaj widzę, że płatność była Blik, gdzie często zwrot jest widoczny na rachunku z datą zakupu (sprawdź proszę też wpływy z datą 23 lipca). 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów