anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

chcę naładować butle gazem do wody a muszę wysłać puste butle do sprzedającego mogę przez Allegro

Malgorzata_20077
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

sklep_solpio
#13 Ambasador#

co to za pytanie  ? ja rozumiem, że allegro świadczy usługi pośrednicze u kurierów ale wątpię 😮 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@Malgorzata_20077 proszę doprecyzuj co masz na myśli?

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Malgorzata_20077 pewnie chodzi Ci wymianę naboju SodaStream ?

Nie wyślesz przez allegro, chodź jak by pokombinować można by skorzystać ze zwrotu o ile załapie się to na smarta 🙂  

Wymianę robią też różne punkty jak Epaka koszt wymiany 25-30 zł 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Malgorzata_20077  Trzeba trochę na odwrót:  najpierw trzeba kupić, a potem zgłosić zwrot i odesłać puste butle.  Jeżeli smart to zwrot będzie darmowy a sprzedający powinien zwrócić kaucję.

Oczywiście najpierw to uzgodnij ze sprzedającym żeby nie było zdziwienia.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Malgorzata_20077 z akumulatorem do auta jest podobnie

@gdvorek jakie rozwiązania zaleca allegro w tym temacie - przecież darmowy zwrot temu nie służy?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED zaleca się skonsultowanie możliwości zwrotu bezpośrednio ze sprzedawcą przed dokonaniem zakupu w przypadku takich produktów.

Sprzedawcy mogą posiadać własne procedury dotyczące zwrotów tego typu produktów, uwzględniające zarówno aspekty prawne, jak i logistyczne.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@gdvorek 

zachęta kontaktu przed zakupem jest niedozwolona na allegro - nie mogę napisać np: mam 30 letnie doświadczenie zadzwoń przed zakupem to pomogę z ofertą - mówi o tym wasz dziwny regulamin

gdzie i jak to ma napisać sprzedawca w sposób wyraźny, by to widział kupujący?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@RED twoja propozycji wiadomości, rzeczywiście narusza nasz regulamin i odbiega od tematu sprawy. Klient może zadać pytanie poprzez [zadaj pytanie] w ofercie z prośba o wyjaśnienie jak w przypadku takiego produktu wygląda zwrot.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów