anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chcę ustawić na sztywno mój stały paczkomat.

avaq
#1 Nowicjusz

Witam. Od jakiegoś czasu allegro dodało opcję w wysyłce, że paczkomat jest ustalany automatycznie, za pomocą jakiegoś algorytmu, zapewne w zależności od odległości od miejsca zamieszkania. To genialne rozwiązanie zupełnie mi nie pasuje. Po pierwsze: kto powiedział, że odbieram blisko miejsca zamieszkania, a nie np. blisko zakładu pracy ?? A po drugie: jadę "w ciemno" do mojego stałego paczkomatu, a tu zonk, bo nie może mnie zlokalizować. Dlaczego ? A no właśnie, bo przypisał mnie, bez mojej zgody, do innego paczkomatu, a ja nie spojrzałem na nową lokalizację odbioru, z przyzwyczajenia. Bo po po prostu wcześniej tego nie było! I tak się zrobiłem "na szaro" kilka razy.  Moja prośba: skoro już tak musi być, to niech odbiorca ma możliwość ustawienia NA SZTYWNO BEZ MOŻLIWOŚCI AUTOMATYCZNEJ ZMIANY LOKALIZACJI SWOJEGO PACZKOMATU. Proste ? Można ? Pewnie tak. pozdrawiam.

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@avaq Na Allegro nie ma możliwości istawienia domyślnego punktu odbioru. System podpowiada najkorzystniejszą metodę dostawy dla danego zamówienia, na podstawie wprowadzonych danych. Jeśli nie chcesz odebrać przesyłki koło domu, tylko na przykład koło pracy, to masz dwa wyjścia:
1. dodać adres miejsca pracy do książki adresowyej,
2. wybrać ręcznie punkt odbioru podczas finalizacji zakupów. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów