Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Co się dzieje z opłatami smarta, gdy zamawia się na przykład dwie sztuki towaru? Już trzeci raz system nalicza podwójne lub potrójne opłaty. Na przykład gdy zamawiam dwie sztuki słuchawek, to zamiast 4.99 za pobranie w punkcie, nalicza mi 9.98 złotych . Już mam dosć pisania do Sprzedawców, a oni i tak nie wiedzą, co jest grane.
Nie po to płacę smarta, żeby przepłacać.
@elen-75 płać z góry , ten problem na pewni nie wystąpi
Według mnie, to tylko zależy od sprzedawców jak ustawią swój cennik przesyłek. Po prostu oni mają ustawione tak, że jeden przedmiot = jedna przesyłka, dwie rzeczy = dwie przesyłki itd.
Na to nie ma rozwiązania, sprzedawca musiałby lepiej ustawić swój cennik (Jest też taka możliwość, ze Sprzedawca uważa iż np. słuchawki powinno wysyłać się pojedynczo, niż pakować parę w jedną paczkę.) albo zamawiać nie za pobraniem lub szukać u innych sprzedawców tego samego przedmiotu.
Miłego!
Gdybym chciała płacić z góry, to bym to zrobiła, czyż to nie oczywiste??? Mam powody i powiem więcej: szukam takiego sprzedawcy, który ma za pobraniem, bo inaczej nie kupię.
Po drugie, to już trzecia transakcja - raz przy firankach, raz przy zniczach, a teraz przy słuchawkach. Jeszcze dwa miesiace temu nie było takiego problemu. Niektórzy sprzedawcy mówią, że mają dobrze wpisane i sami nie wiedzą dlaczego tak się dzieje. Tak jak napisałam.
I taka refleksja do mdrogeria - miło byłoby nie obrażać ludzkiej inteligencji, bo przedszkolaki się tu raczej nie wypowiadają.
Dziękuję uprzejmie za pomoc.
jeśli sprzedający oferuje przedmioty które zarówno zmieszczą się w kopercie jak i takie które ledwo wchodzą w paczkomat rozmiar C to raczej trudno stworzyć sensowny system cenników który by wszystkie te przedmioty dobrze określał przy zakupach na kilka sztuk.
Przynajmniej na allegro się tak nie da zrobić, na 10tyś ofert musiało by być 1000 różnych cenników. Nikt by nad tym nie zapanował.
Więc jest jak jest, cenników jest kilka-kilkanaście i nie dogodzi się każdemu.,
Jeśli dwa miesiące temu nie było problemów a nagle się pojawiły to raczej nie jest wina sprzedających bo musieli by sobie chyba to uzgodnić między sobą. Może problemy powstały przez to że allegro wprowadziło AI do określania masy paczek, i czasem one są z d.py wzięte. Czasowo by się zgadzało.
@mix-mce nie kumasz jednej rzeczy , tu chodzi o pobraniówki w ramach smart .
@mdrogeria jakie to ma znaczenie czy płatne z góry czy przy odbiorze? W cenniku ustawia się maks ilość i max wagę, jeśli ustawisz że towar waży 1kg i maks wagę w paczce 1kg to jak ktoś kupi 2 sztuki to zrobi 2 paczki. Nawet jeśli to są słuchawki albo waciki do uszu.
Zdarzało mi się że kupiłem jakiś wkrętak i allegro pokazało że waga sztuki to 5kg. Ile takich wkrętaków kupię w jednej paczce?
Forma płatności tu nie ma znaczenia, takie opcje ustawia się dla każdej formy wysyłki osobno.
@mix-mce nie musisz mi tłumaczyć , ja nie w tym konteskcie ,chodzi o to ,że musi się zgadzać kasa , to jedyny sposób w ramach smart ,żeby zrekompensowań koszt niepodjętych przesyłek bez wpływu na cenę towaru .
@mdrogeria a że o to Ci chodzi, ja po prostu wyłączyłem większość pobraniówek. Paczkomaty pobranie to chyba miałem najwięcej nieodebranych.
@mix-mce już dawno wyłączyłem wszystkie