anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro stosuje nieuczciwe praktyki?

Client:129625902
#7 Wielbiciel

To już jest skandal. I to poważny. Okazuje się że Allegro ma nową metodę. Bez powodu blokuje konto i żąda przesłania dokumentu tożsamości. Oczywiście ponieważ nikt rozsądny nie przesyła tak wrażliwych dokumentów przez internet, jest to świetny sposób jak allegro może jednocześnie pobierać pieniądze za smart i nie realizować tej uslugi. Nie mogę ani kupować ze smart ani dostać zwrotu pieniędzy za smart. 

oznacz moderatorów
48 ODPOWIEDZI 48

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wiem, że nie jest. Nawet moderatorzy potrafią ode mnie "usłyszeć" jak np podadzą tylko deklarowany czas dostawy bez gwarantowanego. A przesyłka już opóźniona. Przecież wiadomo, że jakiś odsetek w toku dyskusji skończy z blokadą. Ludzie tu odpowiadają za swoje rodziny i pracowników, mają mieszkania na kredyt itp. A dla Allegro to tylko loginy i statystyki...

Ps właśnie dostałam informację od portalu o opóźnionej przesyłce. Fajnie, bo zamówiłam wczoraj i deklaracja 24h...

#7 Wielbiciel

Allegro samo sobie krzywdę robi - renoma to dla takiej firmy bardzo ważna sprawa, jeżeli o nią nie dbają, to na własne życzenie będą postrzegani jako Przedsiębiorca od którego należy się trzymać z daleka. Dla klienta zakupy na allegro to powinno być ułatwenie a oni robią wszystko żeby zakupy u nich kojarzyły się z udręką i tak będą postrzegani. Konkurencja tylko na tym skorzysta

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Problem w tym, że stosują krótkotrwałą strategię finansową. I póki co mają z tego coraz większe zyski to będą się tego trzymać. Tam nikt nie myli o stabilności na lata...

#7 Wielbiciel

Diamentowy pesel? Co to?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Forumowy żart. Był tu taki Pan z "problemami" i całkiem solidnego posta zrobił. Jak go nie przeczytasz to nie zrozumiesz.

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  niestety już się nie dowiesz, bo wszystkie posty właściciela diamentowego PESELu zostały usunięte😔

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Allegro pobiera ode mnie pieniądze za usługę i odmawia jej świadczenia, kontakt zero- piszę w tej sprawie maile na które nie odpowiadają 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

KOGIEL_T_0-1761295390574.png

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

I jeszcze kłamią. Na maile nie odpowiadają. Pieniędzy zwrócić nie chcą. A ja mam już tego dość. Straciłam masę czasu i nerwów. Nie polecam Allegro 

oznacz moderatorów