anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro stosuje nieuczciwe praktyki?

Client:129625902
#7 Wielbiciel

To już jest skandal. I to poważny. Okazuje się że Allegro ma nową metodę. Bez powodu blokuje konto i żąda przesłania dokumentu tożsamości. Oczywiście ponieważ nikt rozsądny nie przesyła tak wrażliwych dokumentów przez internet, jest to świetny sposób jak allegro może jednocześnie pobierać pieniądze za smart i nie realizować tej uslugi. Nie mogę ani kupować ze smart ani dostać zwrotu pieniędzy za smart. 

oznacz moderatorów
45 ODPOWIEDZI 45

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  z tym wysyłaniem dokumentu, to bardzo stara metoda😉, praktycznie każdy sprzedający musiał to zrobić, a jak chcesz odzyskać kasę za Smart, to napisz do nich przez formularz

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Trzeba to zgłosić do UOKiK, przecież to bezprawne. Co do smart - zgłaszałam im już prośbę o zwrot i nie chcą oddać. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902 do samych zakupów nie jest potrzebna weryfikacja, próbowałeś coś sprzedać lub wykryli powiązanie z innym problemowym kontem 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bywa potrzebna do skorzystania z protekta czy jak tam to się teraz zwie...

#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No właśnie nie. Nic takiego nie miało miejsca 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jakieś nieopłacone zakupy - licytacje, nawet z lokalnego. Mógł ktoś konto do sprawdzenia zgłosić...

#7 Wielbiciel

Konto używane do zakupów kup teraz od razu opłacanych, kilka razy w miesiącu. Nie mam nieopłaconych zakupów- na lokalnie nic nie sprzedaję ani nie kupuję. Właśnie o to chodzi że Allegro bez żadnego powodu tak powodu sobie blokuje konta. I chodzi o to żeby nie było zgody na te nieuczciwe praktyki 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To już chyba tylko jakieś powiazanie wchodzi w grę. Powinni przynajmniej jakiś ogólny powód podać.

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:129625902  no ale w mailu podali Ci jakiś powód blokady🤔, czy napisali blokujemy, bo taki mamy kaprys?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No właśnie nie podali powodu

Gdyby podali można by było się do tego przynajmniej odnieść.  ALLEGRO działa na zasadzie nie mamy Pańskiego płaszcza

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Czy możecie to wyjaśnić?, naprawdę można nałożyć blokadę bez podania powodu🤔

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek  @matt_rose 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Tak,  można - od wczoraj się o powód dopytuję, nie chcą odpowiedzieć, ostatnio w ogóle na moje maile nie odpisują. 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@KOGIEL_T wiesz, że na forum nie możemy podać szczegółów sprawy, ale zapewniam, że nie blokujemy kont bez powodu, jak wskazuje @Client:129625902. W korespondencji został podany powód weryfikacji, mamy do niej podstawę, nie wylosowaliśmy sobie konta, które chcemy zweryfikować. @Client:129625902 widzę, że prowadzisz w tym temacie korespondencję z działem bezpieczeństwa. Odpowiadamy na Twoje wiadomości, odpowiedzi otrzymałaś i wczoraj i dzisiaj. W korespondencji dopytywaliśmy o potwierdzenie Twojej rezygnacji z usługi Smart!. Środki zostaną Ci zwrócone proporcjonalnie do niewykorzystanego okresu usługi. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT  wiem, że nie podajecie i nie oczekiwałem żadnych szczegółów, natomiast @Client:129625902  napisał, że nie zna powodu więc chciałem dopytać, czy dostał taką informację, czy tylko konfabuluje 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Mogę przesłać maila w którym wyraźnie piszą że nie mogą mi udzielić takiej informacji 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Screenshot_20251023_132742_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Chcą wymusić na mnie przesłanie dokumentu i dopiero wtedy łaskawie wytłumaczą dlaczego 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nic mi nie podano, żadnego powodu, bo go po prostu nie ma. Na maile nie dostaję odpowiedzi. Proporcjonalnie od momentu zablokowania konta- prosiłam o zwrot i też nie mam żadnej odpowiedzi.  Szkoda czasu i nerwów. Nie polecam allegro 

oznacz moderatorów