Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
To już jest skandal. I to poważny. Okazuje się że Allegro ma nową metodę. Bez powodu blokuje konto i żąda przesłania dokumentu tożsamości. Oczywiście ponieważ nikt rozsądny nie przesyła tak wrażliwych dokumentów przez internet, jest to świetny sposób jak allegro może jednocześnie pobierać pieniądze za smart i nie realizować tej uslugi. Nie mogę ani kupować ze smart ani dostać zwrotu pieniędzy za smart.
@Client:129625902 z tym wysyłaniem dokumentu, to bardzo stara metoda😉, praktycznie każdy sprzedający musiał to zrobić, a jak chcesz odzyskać kasę za Smart, to napisz do nich przez formularz
Trzeba to zgłosić do UOKiK, przecież to bezprawne. Co do smart - zgłaszałam im już prośbę o zwrot i nie chcą oddać.
@Client:129625902 do samych zakupów nie jest potrzebna weryfikacja, próbowałeś coś sprzedać lub wykryli powiązanie z innym problemowym kontem
Bywa potrzebna do skorzystania z protekta czy jak tam to się teraz zwie...
?
No właśnie nie. Nic takiego nie miało miejsca
Jakieś nieopłacone zakupy - licytacje, nawet z lokalnego. Mógł ktoś konto do sprawdzenia zgłosić...
Konto używane do zakupów kup teraz od razu opłacanych, kilka razy w miesiącu. Nie mam nieopłaconych zakupów- na lokalnie nic nie sprzedaję ani nie kupuję. Właśnie o to chodzi że Allegro bez żadnego powodu tak powodu sobie blokuje konta. I chodzi o to żeby nie było zgody na te nieuczciwe praktyki
To już chyba tylko jakieś powiazanie wchodzi w grę. Powinni przynajmniej jakiś ogólny powód podać.
@Client:129625902 no ale w mailu podali Ci jakiś powód blokady🤔, czy napisali blokujemy, bo taki mamy kaprys?
No właśnie nie podali powodu
Gdyby podali można by było się do tego przynajmniej odnieść. ALLEGRO działa na zasadzie nie mamy Pańskiego płaszcza
Czy możecie to wyjaśnić?, naprawdę można nałożyć blokadę bez podania powodu🤔
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @matt_rose
Tak, można - od wczoraj się o powód dopytuję, nie chcą odpowiedzieć, ostatnio w ogóle na moje maile nie odpisują.
@KOGIEL_T wiesz, że na forum nie możemy podać szczegółów sprawy, ale zapewniam, że nie blokujemy kont bez powodu, jak wskazuje @Client:129625902. W korespondencji został podany powód weryfikacji, mamy do niej podstawę, nie wylosowaliśmy sobie konta, które chcemy zweryfikować. @Client:129625902 widzę, że prowadzisz w tym temacie korespondencję z działem bezpieczeństwa. Odpowiadamy na Twoje wiadomości, odpowiedzi otrzymałaś i wczoraj i dzisiaj. W korespondencji dopytywaliśmy o potwierdzenie Twojej rezygnacji z usługi Smart!. Środki zostaną Ci zwrócone proporcjonalnie do niewykorzystanego okresu usługi.
@Syrena_zT wiem, że nie podajecie i nie oczekiwałem żadnych szczegółów, natomiast @Client:129625902 napisał, że nie zna powodu więc chciałem dopytać, czy dostał taką informację, czy tylko konfabuluje
Mogę przesłać maila w którym wyraźnie piszą że nie mogą mi udzielić takiej informacji
Chcą wymusić na mnie przesłanie dokumentu i dopiero wtedy łaskawie wytłumaczą dlaczego
Nic mi nie podano, żadnego powodu, bo go po prostu nie ma. Na maile nie dostaję odpowiedzi. Proporcjonalnie od momentu zablokowania konta- prosiłam o zwrot i też nie mam żadnej odpowiedzi. Szkoda czasu i nerwów. Nie polecam allegro