Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chce kupić przedmiot za 30zł, brakuje 10 do smarta.
Czy mogę normalnie dokupić cokolwiek do tej kwoty i potem na smarcie odesłać ten dodatkowy przedmiot?
Przecież to się nikomu nie opłaca, kto płaci za ten zwrot - allegro?
Przy okazji: jak kupuje np. 20 stoperów po 2zł każdy w jednym opakowaniu to czy można odesłać (i uzyskać zwrot) 10 z nich w
1. tym samym nienaruszonym opakowaniu 2. w opakowaniu zastępczym?
cwaniak.
@Client:29054347 możesz tak zrobić koszty są przerzucanie zawsze na ostatnie ogniwo (kupujący)
@Client:29054347 Tak, możesz tak zrobić ale nie pochwalają tego sprzedajacy.
@Client:29054347 oczywiście że możesz tak zrobić.
"kto płaci za ten zwrot - allegro?" - w pierwszej kolejności tak Allegro . W ostateczności - kupujacy. Allegro podnosi dopłaty do smarta dla sprzedawców, sprzedawcy podnoszą ceny produktów, ostatecznie płacą kupujący.
Ale oczywiście jak najbardziej jest to dozwolone 😉
Natomiast co do opakowań i zwrotów to już indywidualne podejscie każdego sprzedawcy. Odnośnie stoperów to prawdopodobnie są to artykuły higieniczne i jako takie mogą w ogóle nie podlegac prawu do odstąpienia od umowy ( zwrotom)
Jezeli ktos ma szacunek do czyjejs pracy to tak nie robi
Sam się dziwie jak taki zwalony system działa tak długo.
Gdyby smart dawał zniżkę w zależności od progów kwoty to może ten proceder by się zmniejszył. Cokolwiek, na pewno jest jakieś rozwiązanie. Albo mniejsze ceny za smart ale drobna opłata w przypadku zwrotu.
Ale na końcu i tak tracą wszyscy, bo ja widząc ceny np uzywanej elektroniki na allegro to w ogolnie nie są atrakcyjne. A coś podnosi te ceny.
@Client:29054347 Mylisz teraz dwie rzeczy, Smarta ze zwrotem konsumenckim, zawsze masz prawo odstąpić od umowy zakup bez względu na to za ile zakup i ile sztuk, ale Smart to obejście kosztów ponieważ zwrot to koszt kupującego a przy Smarcie jest on darmowy, Tu "pies" pogrzebany.
@Client:29054347 Ja nie jestem sprzedającą, ale powiedzieć, że nie pochwalam (to do LWA, który napisał, że sprzedający nie pochwalają) takiego procederu, to mało powiedzieć.
Dobieranie niepotrzebnych fantów do smarta z planowanym zamiarem ich odesłania po to, aby zaoszczędzić te kilka-kilkanaście "srebrników" na przesyłce, uważam za niegodne.
I zwyczajne (nie bójmy się tego słowa) dziadostwo.
A jak nazwiesz wystawianie ceny np. 44,98 ? Megadziadostwo czy naciąganie na zakup drugiego przedmiotu?
Widząc taką cenę zawsze mnie bardzo kusi kupić dwa i drugi zaraz zwrócić.
Czy tylko ja tak mam?
@t7250 Nijak tego nie nazwę.
Zakładam, że cena wynika z kalkulacji. I czy za ten przykładowy przedmiot trzeba zapłacić 44,98 (plus za przesyłkę), czy też jego odpowiednio wyższa cena pozwoli na skorzystanie ze smarta - to przecież prawdopodobnie na jedno wychodzi.
Chyba, że ta cena (nie dająca możliwości zakupu ze smartem) jest jednocześnie rażąco i niezasadnie zawyżona - wtedy należy poszukać tego przedmiotu w satysfakcjonującej kupującego cenie u innych sprzedawców. Albo gdzie indziej. Albo sobie odpuścić? 😉
"Widząc taką cenę zawsze mnie bardzo kusi kupić dwa i drugi zaraz zwrócić. Czy tylko ja tak mam?"
Być może nie tylko Ty. Ja tak nie mam.
Różnica jest w opłatach, dla kwoty 44,99 (44,98 w Twoim przypadku) jest niższa prowizja (dopłata do smarka), od 45 zaczyna się wyższy próg prowizji (dopłaty do smarka), który przy drobnicy sprawia iż sprzedaż staje się nieopłacalna, tylko przez różnicę 1 grosza w cenie dla klienta.
pytanie:
jak zwracam smartem to musze w tym samym opakowaniu czy moze być inne pudełko lub folia?
czy trzeba pytać sprzedawcy za każdym razem? bo przecież często rozrywa się opakowanie tekturowe/z folii
Możesz oczywiście dokupić towar do 45 zł, aby uzyskać darmową wysyłkę, a potem go zwrócić, ale zanim to zrobisz, weź pod uwagę, że to sprzedający pokrywa koszt wysyłki w zależności od wartości zamówienia. W efekcie takie działanie naraża go na straty.
Tego typu praktyki nie są mile widziane i mogą sprawić, że trafisz na czarną listę kupujących. W przyszłości może się więc „przypadkiem” okazać, że jakiś produkt, na którym ci zależy, nie będzie już dla ciebie dostępny. A jeśli mimo wszystko zdecydujesz się na taki ruch, może się zdarzyć, że pomimo opłacenia zamówienia otrzymasz zwrot pieniędzy z informacją „brak produktu”. Warto mieć to na uwadze.
Może się też zdarzyć, że towar, na który dostanę zwrot z informacją 'brak produktu' kupię natychmiast z innego konta i zgłoszę temat do uoikk li/ub na policję jako dyskryminacja.
Warto aby taki sprzedawca też miał to na uwadze.
To jest gdybanie... trzeba by było sprzedawcy udowodnić że miał towar. raczej nie możliwe.
Raczej nie 'niemożliwe' tylko banalnie proste do udowodnienia 🙂
np. robisz 2 zakupy z 2 urządzeń (smartfon i smartfon, smartfon i komp) kasżde zalogowane na inne konto. Między zakupami np 1-3 sek różnicy. Jak sprzedawca uzasadni, że nie miał towaru 2 sek wcześniej gdy kupowałem ja, a miał towar gdy kupował brat czy kuzyn ?
@t7250 trochę kiepski dowód, chyba, że sprzedawca 1,5s po kupnie napisze, że nie ma, a trzy sekundy później napisze, że jednak ma
@KOGIEL_T właśnie dokładnie o to mi chodziło 🙂 mi - dla którego produkt ma nie być dostępny odpisuje, że nie ma i zwraca kasę. 'Innemu' kupującemu, który kupił 1-3 sek później wysłał towar.
Właśnie tak udowadniałbym dyskryminację.
A jeśli jest to dyskryminacja/odmowa sprzedaży to dlaczego allegro ma taką funkcje "czarna lista"? Jest coś takiego faktycznie?