anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można zamówić więcej dla SMARTA i odesłać jeden przedmiot

Client:29054347
#8 Zapaleniec

Chce kupić przedmiot za 30zł, brakuje 10 do smarta.

Czy mogę normalnie dokupić cokolwiek do tej kwoty i potem na smarcie odesłać ten dodatkowy przedmiot?

Przecież to się nikomu nie opłaca, kto płaci za ten zwrot - allegro?

Przy okazji: jak kupuje np. 20 stoperów po 2zł każdy w jednym opakowaniu to czy można odesłać (i uzyskać zwrot) 10 z nich w
1. tym samym nienaruszonym opakowaniu 2. w opakowaniu zastępczym?

cwaniak.

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@t7250  trochę kiepski dowód, chyba, że sprzedawca 1,5s po kupnie napisze, że nie ma, a trzy sekundy później napisze, że jednak ma

oznacz moderatorów

t7250
#10 Popularyzator

@KOGIEL_T  właśnie dokładnie o to mi chodziło 🙂 mi - dla którego produkt ma nie być dostępny odpisuje, że nie ma i zwraca kasę. 'Innemu' kupującemu, który kupił 1-3 sek później wysłał towar.

Właśnie tak udowadniałbym dyskryminację.

oznacz moderatorów

asia38rybnik
#8 Zapaleniec

A jeśli jest to dyskryminacja/odmowa sprzedaży to dlaczego allegro ma taką funkcje "czarna lista"? Jest coś takiego faktycznie?

oznacz moderatorów

t7250
#10 Popularyzator

@asia38rybnik 

art 135 Kodeksu Wykroczeń

Ukrywanie towaru przed nabywcą lub odmowa sprzedaży towaru

Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru,
podlega karze grzywny.
oznacz moderatorów

lipiecjerzy
#7 Wielbiciel

kupuję towar za 25 złotych który nie uprawnia do darmowej dostawy dlatego dobieram drugi, a następnie zwracam jeden i mam darmową przesyłkę. Czy jest to uczciwe?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

oczywiscie, dlaczego w ogóle pytasz? Co miałoby być w tym nieuczciwego?  jak potrzebujesz produktu za 1 zł to też „kup” drugi za 44 zł i go zwróć, żeby ten za 1 zł mieć dostarczony za darmo. 

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#12 Orędownik

@lipiecjerzy Kurcze co to za pytanie. Czy ty jesteś, z tego okresu urodzenia co młodzi kasjerzy, którzy na pokazanie im korzenia pietruszki pytają się, czy to jest por, a na morele, pyta się, czy to mandarynka?

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@wojtekmarchewka  Jesteśmy Polakami, cebulactwo mamy we krwi 😉 

oznacz moderatorów