anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedawca ma obowiązek zwrócić pieniądze

Client:118528792
#7 Wielbiciel#

Witam  zakupiłem pistolet pneumatyczny  17 września z tego momentu pistolet był używany 4 razy max,za ten czas zrobiłem 90-100 strzałów po tym pistolet zaczął zacinać się za każdym razem, chociaż byl smarowany olejem silnikowym jak wskazywał producent. I jeszcze po 30 strzałów przestał działać spust *go zabezpiecznik.

Zgłosiłem reklamację  na zwrot pieniędzy czekam na odpowiedź.

Pytanie Czy sprzedawca jest zobowiązany zwrócic  pieniądze?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:118528792 Przy pierwszej reklamacji nie ma takiego obowiązku - zrobi co będzie uważał. Może to być zwrot pieniędzy, naprawa lub wymiana, on zadecyduje, takie przepisy.

Client:118528792
#7 Wielbiciel#

Dzięki rozumiem, ale pytanie na przykład  on zwróci pieniądze ale poprosi o zwrot towaru,jak mogę to zrobić? Dogadać się z nim i wysłać przez paczkomat czy jak?.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:118528792 sprzedawca może zażądać zwrotu produktu w celu weryfikacji. Kwestie wysyłki itp. ustal bezpośrednio ze sprzedawcą. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Client:118528792 To jest reklamacja, powinien zamówić kuriera po odbiór, podesłać etykietę, lub ty opłacisz paczkę a później zwróci ci za koszt wysyłki  - tutaj się dogadujecie lub otrzymasz od niego informację co dalej zrobić. Ale ostatecznie koszt odesłania ma ponieść sprzedawca.

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Składasz reklamację ,odsyłasz towar a sprzedawca po jej rozpatrzeniu i uznaniu zwraca Ci przedmiot naprawiony lub inny nowy wraz z kosztami przesyłki zwrotnej (o ile takie były) .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:118528792 Jeżeli pierwsza rekalamcja i wada nieistotna może sam podjąć decyzję co zrobi, naprawi zwróci kasę czy zaproponuje obniżenie ceny, ale nie odsyłaj tylko udostępnij rzecz w razie jakby sprzedający chciał do rekalamcji, wg prawa to sprzedający ma sobie odebrać towar, tu na allegro reklamować zawsze lepiej przez dyskusję.

oznacz moderatorów