Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zakupiłem pistolet pneumatyczny 17 września z tego momentu pistolet był używany 4 razy max,za ten czas zrobiłem 90-100 strzałów po tym pistolet zaczął zacinać się za każdym razem, chociaż byl smarowany olejem silnikowym jak wskazywał producent. I jeszcze po 30 strzałów przestał działać spust *go zabezpiecznik.
Zgłosiłem reklamację na zwrot pieniędzy czekam na odpowiedź.
Pytanie Czy sprzedawca jest zobowiązany zwrócic pieniądze?
@Client:118528792 Przy pierwszej reklamacji nie ma takiego obowiązku - zrobi co będzie uważał. Może to być zwrot pieniędzy, naprawa lub wymiana, on zadecyduje, takie przepisy.
Dzięki rozumiem, ale pytanie na przykład on zwróci pieniądze ale poprosi o zwrot towaru,jak mogę to zrobić? Dogadać się z nim i wysłać przez paczkomat czy jak?.
@Client:118528792 sprzedawca może zażądać zwrotu produktu w celu weryfikacji. Kwestie wysyłki itp. ustal bezpośrednio ze sprzedawcą.
@Client:118528792 To jest reklamacja, powinien zamówić kuriera po odbiór, podesłać etykietę, lub ty opłacisz paczkę a później zwróci ci za koszt wysyłki - tutaj się dogadujecie lub otrzymasz od niego informację co dalej zrobić. Ale ostatecznie koszt odesłania ma ponieść sprzedawca.
Składasz reklamację ,odsyłasz towar a sprzedawca po jej rozpatrzeniu i uznaniu zwraca Ci przedmiot naprawiony lub inny nowy wraz z kosztami przesyłki zwrotnej (o ile takie były) .
@Client:118528792 Jeżeli pierwsza rekalamcja i wada nieistotna może sam podjąć decyzję co zrobi, naprawi zwróci kasę czy zaproponuje obniżenie ceny, ale nie odsyłaj tylko udostępnij rzecz w razie jakby sprzedający chciał do rekalamcji, wg prawa to sprzedający ma sobie odebrać towar, tu na allegro reklamować zawsze lepiej przez dyskusję.