Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego musiałem zapłacić za przesyłkę skoro mam smarta?
już działa Smart
Jak inni potwierdzili, już działa.
Natomiast podczas wyboru opcji wysyłki żadna nie była oznaczona jako smartowa. Dodatkowo po wejściu w link https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/allegro-smart pojawiał się komunikat jak na załączonym zrzucie. Chwilę później link ożył i smart zaczął być poprawnie naliczany.
Dzień dobry,
dodałem przedmioty do koszyka i przy podsumowaniu system liczy 0zł za przesyłkę SMART.
Pojawia się komunikat: przesyłka darmowa.
Dodam, że dawno wykorzystałem już darmową próbną wersję SMART i skończył mi się okres jednorazowo wykupionego pakietu (miesięcznego).
Dlaczego tak się dzieje?
@marekswierzewski jeżeli masz podpiętą kartę do konta allegro to pakiet smart odnawia się automatycznie albo wykupiłeś roczną usługę smart
@marekswierzewski Dlatego, że Smart wykupiony na miesiąc działa miesiąc + 14 dni. Te dodatkowe 14 dni to okres wypowiedzenia umowy. Poczytaj regulamin Smart.
Bardzo dziękuję za odpowiedź, zaraz przewertuje regulamin,
ale jeszcze szybkie pytanko:
tzn że przez te 14 dni mogę jeszcze coś kupić bez opłat i mi się" upiecze"?
czy też zakup będzie oznaczał przedłużenie smarta i kolejność wykupienia kolejnego miesiąca?
a jeśli wykup to pobierze pieniądze z karty automatycznie czy trzeba będzie coś kliknąć?
@marekswierzewski Tak, w tym okresie dodatkowym możesz kupować z darmową dostawą bez żadnych dodatkowych zobowiązań. Zakup nie będzie niczego innego oznaczał. Nie ma obowiązku wykupienia kolejnego miesiąca. Na jedno tylko musisz uważać. Jeśli płaciłeś za Smart kartą, Allegro pobierze Ci z karty opłatę za kolejny miesiąc. Aby tego uniknąć, usuń kartę z konta Allegro; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/karta-platnicza-apple-pay-google-pay/jak-usunac-zapisana-kar...
Po usunięciu karty możesz korzystać ze Smarta przez miesiąc + 14 dnia, a po upływie tego czasu możesz (nie musisz), kupić Smart ponownie, ale lepiej płacić przelewem, aby Allegro pobierało pieniędzy z karty automatycznie za kolejne okresy.
Dlaczego dolicza mi się koszt dostawy za zakup po wyżej 40 zł jak jestem smart?
@70Tomek To już kolejne takie zgłoszenie w ciągu kilku minut. Prawdopodobnie Smart się posypał. Allegro będzie prosiło o cierpliwość 🙂
Oby szybko naprawili 😅
U mnie już działa
Mam tak samo. Smart wykupiony na 2023, a nalicza dostawę. W zakładce SMART wyświetla się błąd mimo tego, że pokazuje "jesteś w smart"
przed chwilą pakowałem przesyłkę ze smartem data sprzedaży:17 gru 2021, 10:39
to chyba nie po stronie allegro .
Opłaciłam opcje Smart,.a.przy zakupach nadal naliczają się ceny przesyłek. Dlaczego się tak dzieje?
Witam, kupiłam dzisiaj kilka produktów od 3 kupujących i każdy miał opcje Smart. U każdego kupującego produkty kupiłam za ponad 40 zł i na początku orzy zakupie było dostawa do paczkomat za 0 zł, a przy płatności blikiem zmieniło się, że za każdą przesyłkę zapłaciłam jak bes Smart. Dodam, zemam jeszcze aktywne konto SMART
@ewel910812 Smart się popsuł. Domagaj się zwrotu kosztów dostawy tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=0659d0c6-6a30-428b-8676-e239caf3a868
Witam czy allegro smart ma ograniczenia przesyłke? Bo promowała zakupić i nie mam już darmowych przesyłek?
@KapiBapi Kto promowała zakupić?
Tak, podobno Smart ma awarię.
Dziękuję 😊
Mimo, że mam Allegro Smart, aplikacja każe mi zapłacić za przesyłkę - jest jakiś bug? Mam najnowszą aktualizację w aplikacji.