Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dlaczego w aukcji (9032730070) nie ma smart powyżej 40zł, a dopiero powyżej 100zł?
Nie chcę kuriera, a paczkomat. Sprzedający nie łamie regulaminu?
Nie łamie. Może udostępniać tylko Smart kurierem.
Nie musi udostępniać Smart paczkomatem. Jeżeli Smart nie spełnia Twoich oczekiwań, a Allegro zachęcało Cię do zakupu usługi wskazując na możliwość odbioru przesyłki tysiącami paczkomatów, możesz ze Smart zrezygnować; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1bba437d-af0e-404b-8a02-11af54caa0e5 Oddadzą Ci pieniądze.
Dzięki. Pierwszy raz spotykam się z taką aukcją.
Nie chcę kuriera, a paczkomat
Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że wszystkiego do paczkomatu nie da się wsadzić.
Zabawka o której piszesz ma w opisie : Wymiary pudełka: 49 x 38 x 12 cm
Jeśli sprzedający zabezpieczy to pudełko dodatkowo tekturą czy czymś tam, to wymiary przekroczą możliwości paczkomatu 😊
@CHICKENIK na zdjęciu ten zestaw wygląda na duży. Według mnie on się po prostu do paczkomatu nie zmieści, stąd sprzedawca nie proponuje takiej formy wysyłki. Paczkomatem można wysłać przedmioty, które zmieszczą się w skrytce, nikt nie wsadzi tam czegoś większego.
Myślę, że ten sprzedający poszedł po wygodę i stąd tylko kurier.
@CHICKENIK Coraz więcej takich aukcji, sprzedawcy zmieniają metody dostawy, uważają że coraz mniej zarabiają. Nie łamie to zasad Smarta.
@LEW433 Ojej! Serio? Coraz więcej takich aukcji tylko z kurierem? Udowodnij 🙂
Macie rację co do wymiarów, ale inny sprzedający nie ma z tym problemu, a poza tym podałem paczkomat z możliwych forma darmowej wysyłki. Może być dostawa do punktu Żabka itp.
@CHICKENIK to jeśli inny sprzedawca wysyła do paczkomatu to kup u innego. Przecież nie ma obowiazku kupować na tej aukcji skoro nie pasuje Ci forma dostawy.
Już kupiłem. Paczkomat był opcją w moim zapytaniu. Zawsze można wysłać inną formą, jak żabka itp. Chodzi o wszelkie formy wysyłki w ramach Smart powyżej 40zl.
CHICKENIK "ale inny sprzedający nie ma z tym problemu"
Jak inny sprzedający wyśle produkt paczkomatem bez zabezpieczenia i dostaniesz uszkodzony towar pewne utworzysz nowy post ze skarga już na tego sprzedawcę..😐
Za uszkodzony towar, także w transporcie, odpowiada SPRZEDAWCA.
I koło się zamyka. Skoro zabawka jest za duża do paczkomatu, mądry sprzedawca nie "idzie po wygodę" kupującego i nie upycha nogą paczki w skrytce bo to on odpowiada za uszkodzenia w transporcie 😊
Oczywiście, za uszkodzony towar, także w transporcie, odpowiada zawsze nadawca, nieważnie czy to sprzedawca czy kupujący.