Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czekam na kontakt z Allegro który napisałem jak niżej:
Jakim cudem przesyłka numer ......... jest w drodze do paczkomatu położonego kilometr od miejsca zamieszkania, który należy do firmy która nie płaci w Polsce podatków? Zawsze wybieram paczkomaty InPost do których mam blisko i którzy płacą w Polsce podatki w wielkich kwotach?
Czy zastosowali państwo nieuczciwe metody by użytkownik nieświadomie wybrał taką formę dostawy?
Jestem z wami przeszło 20 lat A moje niezadowolenie z metod waszego działania jeszcze nigdy nie było tak wysokie
@niepowtarzalny Pamiętaj, że to na Tobie leży obowiązek dokładnego sprawdzenia miejsca dostawy paczki. Nie zastosowaliśmy żadnych metod. Paczkomaty Inpost, jak i inne metody dostawy, wciąż są normalnie dostępne w formularzu dostawy i płatności.
@N_Nitka28 teraz to już obowiązek 😄
A jak by zrobić zamiast podpowiadania Waszych przewoźników, przycisk wybierz punkt dostawy ? a nie wtedy byście nie mieli tyle przesyłek swoim kurierem 😄
@niepowtarzalny musisz sprawdzać, allegro teraz podmienia na swojego ale klikając zmień, potem filtr na mapie pokaż wszystkie lub wybrane możesz zmienić na InPost 🙂
Wszystkie bez wyjątku Paczkomaty w Polsce należą do Inpostu. A oni oficjalnie płacą bardzo duży podatek w tym kraju (jak resztą samemu piszesz).
Czepiasz się słowa paczkomat które rzeczywiście jest zastrzeżone dla inpostu a pomijasz istnienie Inne automaty paczkowe:
Inne firmy, takie jak DPD, Allegro, Orlen, DHL czy Poczta Polska, oferują własne automaty paczkowe, które różnią się nazwą, wyglądem i sposobem obsługi, ale pełnią podobną funkcję. Przykłady:
Allegro One Box: Zielone automaty paczkowe należące do Allegro, których liczba w Polsce wynosi ok. 5 tys. (stan na I kwartał 2025 r.).
DPD Pickup Station: Automaty DPD, często obsługiwane przez aplikację mobilną, z liczbą ok. 9,9 tys. urządzeń.
Orlen Paczka: Automaty zlokalizowane m.in. na stacjach paliw Orlen, z siecią ok. 6,2 tys. urządzeń.
DHL POP Box: Automaty DHL, rozwijane w Polsce od 2021 r..
Pocztex AUTOMAT: Sieć Poczty Polskiej, z ok. 1,7 tys. automatów.
Te urządzenia, choć podobne w działaniu, nie są nazywane „Paczkomatami” w oficjalnej terminologii, ponieważ InPost ma prawo ochronne na tę nazwę.
Dla mnie automat paczkowy to paczkomat. InPost w pełni zasłużył sobie na to żeby ludzie tak to widzieli. Nieuczciwe jest podpowiadać konkretnego. To użytkownik ma mieć możliwość ustawienia preferencji na stałe
Ja akurat mam złe doświadczenia z Inpostem. Praktycznie przy każdej przesyłce muszę składać skargę, bo kurier myli maszyny (i to trwa od lat). Doręczanie pod adres to też niezłe przeboje, kurier potrafi wydać przesyłkę losowej osobie pod blokiem, pozostawić pod drzwiami (zewnętrznymi, a nie od mieszkania), czy wywieść do punktu odbioru (choć ostatnio paczkę pod adres odbierałem z Paczkomatu, którego musiałem się naszukać, bo był ukryty za budynkami, typowa maszyna dla korpoludków, co robią w tych budynkach). Oczywiście, w śledzeniu jest, że przesyłka odebrana i firma nie widzi problemu (oni patrzą na to co pokazuje system).
Rekord to zaś pobili u znajomego, któremu dostarczyli paczkę jakieś 500 km od wskazanego adresu, a w odpowiedzi na skargę dostał darmowe przedłużenie (bo przecież to żaden problem jechać z Mazur gdzieś pod Kraków, aby odebrać paczkę z paczkomatu (przyznali się do błędu, dlatego za darmo przedłużyli odbiór)).
IMO z palca wyssane problemy. Jako zwykły Kowalski z prowincji mam już setki przesyłek wysł./odebr. i tylko sporadyczne problemy.
Brawo InPost!