anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego sprzedający potrącił sobie 17pln za zwrot towaru?

irekmisz
#7 Wielbiciel#

Zamówiłem towar za ok.49pln. który miał dotrzeć do mnie w sobotę 10.08.24r. Ponieważ nie przesyłka do paczkomatu nie dotarła więc czekałem do wtorku i dalej nic... żadnego maila, żadnego telefonu, żadnych wieści od sprzedawcy. Zamówiłem nowy towar u innego sprzedającego, który miał dotrzeć w środę a panu podziękowałem i zrobiłem zwrot towaru.Może to był mój błąd,że nie anulowałem zakupu tylko zrobiłem zwrot, bo jak sprzedawca zobaczył,że zwracam towar, to po ok.2 godzinach wysłał mi to zamówienie!!! Towar dotarł na następny dzień razem z nowym zamówieniem do jednej skrytki.Odebrałem tylko jedną paczkę a druga została w skrytce.No , ale udało mnie się załatwić,że zwrócony towar wróci do sprzedawcy. Tylko nie wiem, dlaczego sprzedający potrącił aż 17pln.za zwrot???

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

mdrogeria
#21 Demiurg#

Ja nie wiem , to pewnie wie sprzedawca  ,ale można się domyśleć 

1. zwróciłeś towar w zmienionym stanie

2. nie odebrałeś paczki i wróciła do sprzedawcy za co został obciążony i ma prawo przenieść ten koszt na Ciebie .

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@mdrogeria 

1. Kupujący nie odebrał przesyłki, nie rozpakował jej, nie miał żadnego wpływu na jej stan.

2. Sprzedający mógłby dokonać potrącenia, gdyby kupujący odstąpił od umowy po nadaniu przesyłki. Kupujący zgłosił zwrot 2 godz. przed nadaniem paczki przez sprzedającego.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Zamówiłeś do paczkomatu one?

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Pomyłka.

oznacz moderatorów

irekmisz
#7 Wielbiciel#
  • Dlaczego sprzedający potrącił sobie 17pln za zwrot towaru?
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Najlepiej będzie zapytać się bezpośrednio sprzedającego.

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@irekmisz Nie popełniłeś błędu. Jeżeli zgłosiłeś odstąpienie zanim sprzedający nadał przesyłkę, to nie miał prawa potrącać żadnych kwot. Otwórz dyskusję.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@-Sainkho- Tak, ale po co odebrał 1 przesyłkę a 2 nie.

oznacz moderatorów

-Sainkho-
#14 Krzewiciel#

@LEW433 Ta odebrana przesyłka była od innego sprzedawcy.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@irekmisz Jak odstąpienie od umowy zakupu nastąpiło przed wysłaniem, nie powinien wysyłać, wysłał to jego sprawa. Nie odebrałeś tej przesyłki, bo tu nie jest jasne 1 odebrałem 2 nie. Otwórz dyskusję i tam opisz sprawę, nie ma prawa niczego w tej sytuacji potrącać: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów