anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Faktura korygująca - dodanie NIP

Client:39907898
#1 Nowicjusz

Wykupiłem SMART, otrzymałem fakturę jednak nie przełączyłem konta na firmowe i na FV nie mam NIP. Czy ktoś zna szybki sposób na kontakt z Allegro w celu wystawienia faktury korygującej z dodanym nr NIP?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:39907898 Prosimy o kontakt przez formularz. Twoja wiadomość trafi do doradców, którzy mogą rozwiązać ten problem.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Client:39907898
#1 Nowicjusz

Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie zrobiłem

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:39907898 prawnie nie ma możliwości oddania NIP bo nie był podany podczas zakupu 🙂 z tego co były informacje na forum nie zmieniają faktur na firmowe 😞

Fakturę korygującą wystawiamy dla odbiorcy, na którego dane zarejestrowane jest konto Allegro. Robimy to tylko w określonych sytuacjach:

• błąd techniczny lub literówka – błąd w nazwisku, nazwie ulicy, literówka w nazwie firmy
  • zmiana adresu siedziby tego samego podmiotu.

Faktury korygującej nie wystawiamy:

• na inne dane – na przykład na inny NIP
  • na inny podmiot – na przykład na firmę, gdy konto zarejestrowane jest na osobę fizyczną.

jedyne wyjście to rezygnacja 🙂

Zrezygnuj z Allegro Smart! na tym koncie. Następnie wykup usługę na właściwym koncie.

Aby zrezygnować z usługi, przejdź do zakładki Allegro Smart! i w części Zarządzaj Smart! kliknij [zrezygnuj ze Smart!].