anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak najlepiej uzyskać zwrot pieniędzy za towar, który zapłaciłem ale jeszcze nie został wysłany.

MOTOKOMPLEXcom
#1 Nowicjusz#

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Client:44052296
#21 Demiurg#

@MOTOKOMPLEXcom pojechać osobiście lub upomnieć się u sprzedawcy może zapomniał Ci oddać.

oznacz moderatorów

MOTOKOMPLEXcom
#1 Nowicjusz#

Nie o to chodzi. Towar kupiłem 15 minut temu jednak pomyliłem się co do numeru produktu i kupiłem coś czego nie chcę. Zapłaciłem z góry i teoretycznie jutro do mnie wysyłają towar, a pojutrze będzie u mnie. Dodam że prowadzę działalność gospodarczą jednoosobową i na towar wziąłem fakturę VAT.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@MOTOKOMPLEXcom Zrób tak - Moje zakupy - szczegóły - rozwiń szczegóły zakupu - anuluj zakup .

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@MOTOKOMPLEXcom Widzisz zakup w tej zakładce, wchodzisz w szczegóły i tam masz wszystko co chcesz zrobić: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/kupione

oznacz moderatorów

A3dam
#19 Nestor#

@MOTOKOMPLEXcom 
Najlepiej byłoby skorzystać z opcji ANULUJ zakup - ale jak zamówiłeś fakturę na firmę to ta opcja jest najprawdopodobniej niedostępna. 
Pozostaje Ci kontakt ze Sprzedającym i wyjaśnienie czy przyjmie Twoje odstąpienie (w niektórych przypadkach prawo do odstąpienia z Art 27 UoPK dla JDG może nie przysługiwać).

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów