Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam trzy karty podarunkowe, każda po 50 zł. Wybrałem towar u jednego sprzedawcy na kwotę 148,26 zł. Potem wybieram promocję AllegroSmart (3 miesiące 5 darmowych dostaw i zwrotów). Potem wybrałem opcję Kurier AllegroPocztex, bo chcę mieć towar przywieziony do mnie do domu, pod mój adres. Obniżyłem wartość zakupu o moje karty podarunkowe, ale mam do zapłaty ten 1 zł. W tym momencie jestem uziemiony. Nie mam smartfona, ani aplikacji, żeby zapłacić blikiem ten 1 zł. Mam konto w banku, mam kartę debetową. Co mam zrobić, żeby zrealizować moje zakupy? Mogę chętnie zapłacić kurierowi gotówką za podwózkę towaru. Rozumiem jednak, że ta autoryzacyjna opłata jest konieczna, jak mam to zrobić?
@Client:126046947 Tak- ta opłata jest konieczna. Możesz zapłacić blikiem, kartą płatniczą lub szybkim przelewem. Nie ma możliwości uiścić tej kwoty u kuriera.
Mogę zapłacić to 1 zł. kartą płatniczą, to znaczy moją kartą debetową z mojego banku? Mam kartę Visa Debit.
@Client:126046947 spróbuj dodać kartę w opcjach płatności. Wpisz jej numer, datę ważności i numer CVV/CVC. 🙂
Spróbuję, a chciałbym w przyszłości częściej płacić kartami podarunkowymi. Muszę się więc poznać, jak to robić. Czy jest opcja przesłania Ci zrzutu ekranu z mojego konta Allegro?
@Client:126046947 w formularzu dostawy i płatności na samym dole pojawi Ci się komunikat-Masz kod lub kartę podarunkową? "Dodaj". Możesz tam wprowadzić kod- wartość zamówienia się obniży.
W sytuacji, w której wykorzystujesz kartę podarunkową w ramach transakcji o niższej lub równej wartości jak nominał karty i jednocześnie koszty przesyłki w tej transakcji wynoszą 0 zł, operator płatności pobierze od Ciebie kwotę 1 zł w celu autoryzacji transakcji.
Możesz wysłać zrzut ekranu jeśli nadal masz problem z płatnością. 🙂
Dodałem moją kartę płatniczą Visa Debit, ale płatność się nie udała. Błąd przy potwierdzeniu płatności w banku (3D Secure). Co to znaczy? I co mi teraz pozostaje: blikiem nie zapłacę, kartą się nie udało, mam jeszcze elektroniczny portfel PayPal, czy przelew z PayPal jest akceptowany?
@Client:126046947 Tam można było po zmianie na walutę Euro płacić.
Mam teraz nieopłacone zakupy. A na skrzynkę pocztową przyszło mi z Allegro powiadomienie, że zrobiłem zakupy. Mam nadzieję, że nie otrzymam tych towarów z obowiązkiem zapłaty 148,26 zł, ponieważ chciałem je kupić za karty podarunkowe. Z drugiej strony przyszedł z Allegro e-mail, że płatność 1 zł. się nie udała, w związku z czym sprzedający nie może wysłać paczki.
@Client:126046947 W trosce o bezpieczeństwo przy niektórych płatnościach kartą, bank wymaga dodatkowego potwierdzenia. Jest to standardowe działanie banku przy losowych płatnościach. Jeżeli pojawia się błąd z uwierzytelnieniem 3ds, proszę skontaktuj się z bankiem. Jeśli masz problemy z płatnością za zamówienie, skontaktuj się z nami przez formularz. 🙂
Jeszcze mam kartę prepaid Visa. Też ją dodałem. Spróbuję nią zapłacić to 1 zł., choć małe pokładam w niej nadzieje...
Płatność też się nie udała. Błąd podczas przetwarzania płatności online. Jak mogę wykonać przelew tradycyjny, bo jest taka opcja w przelewie?