anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak zwrócić produkt który przestał działać, a mineło już ponad 14 dni na zwrot?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Alutar
#9 Pomysłodawca#

jak zwrócić produkt który przestał działać, a mineło już ponad 14 dni na zwrot? kupujący zadał mi takie pytanie i nie wiem jak go pokierować

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
LEW433
#21 Demiurg#

Nie zwraca się czegoś co przestało działać tylko reklamuje, Składasz rekalamcję u sprzedającego i czekasz na jego reakcję, czy chce odebrać przedmiot do reklamacji czy inne propozycje, jak nie znasz się na tym to otwórz dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa

oznacz moderatorów
Alutar
#9 Pomysłodawca#

dzięki, jestem sprzedawcą, chce przyjąć od klienta reklamowany produkt, on cos musi zgłosić na allegro, czy ja we własnym zakresie musze wysłać kuriera po reklamowany produkt?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tak stanowi prawo, jak sprzedajesz jako firma, masz inne rozwiązania kurier, ale możesz zaproponowac etykietę itd, jak wyrazi zgodę kupujący.

Napisałeś w dziale dla kupujących, więc....🤗

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@Alutar sprzedałeś jako firma ? to wysyłasz mu etykietę lub kuriera 🙂 jak prywatnie to odsyła Ci z tytułu rękojmi i zwracasz potem koszt odesłania 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów
Alutar
#9 Pomysłodawca#

ok. dzieki

oznacz moderatorów
AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

Ja sugeruję, żeby najpierw wypytać się dokładnie kupującego co jest nie tak z produktem. 

Ja miałem różne przypadki typu:

• - Niewłaściwy montaż części
  • - Niestosowanie się do instrukcji obsługi
  • - Reklamacja urządzenia, a nie wymienianej części (np. ostatnio zakup silnika do odkurzacza, po kilku dniach reklamacja, oczywiście odkurzacza, a jak napisałem jak sprawdzić silnik, to już potem dyskusja zamknięta)
  • Reklamacja towaru, który nie był kupiony u mnie

W tym ostatnim przypadku, najważniejszym - to na co mogę i uważam za słuszne - to naklejam swoje plomby gwarancyjne. To pozwala uniknąć mi zwrotów towarów, które nie były u mnie zakupione - a takie są.

oznacz moderatorów