Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
jak zwrócić produkt który przestał działać, a mineło już ponad 14 dni na zwrot? kupujący zadał mi takie pytanie i nie wiem jak go pokierować
Nie zwraca się czegoś co przestało działać tylko reklamuje, Składasz rekalamcję u sprzedającego i czekasz na jego reakcję, czy chce odebrać przedmiot do reklamacji czy inne propozycje, jak nie znasz się na tym to otwórz dyskusję, masz pomoc Allegro: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
dzięki, jestem sprzedawcą, chce przyjąć od klienta reklamowany produkt, on cos musi zgłosić na allegro, czy ja we własnym zakresie musze wysłać kuriera po reklamowany produkt?
Tak stanowi prawo, jak sprzedajesz jako firma, masz inne rozwiązania kurier, ale możesz zaproponowac etykietę itd, jak wyrazi zgodę kupujący.
Napisałeś w dziale dla kupujących, więc....🤗
@Alutar sprzedałeś jako firma ? to wysyłasz mu etykietę lub kuriera 🙂 jak prywatnie to odsyła Ci z tytułu rękojmi i zwracasz potem koszt odesłania 🙂
ok. dzieki
Ja sugeruję, żeby najpierw wypytać się dokładnie kupującego co jest nie tak z produktem.
Ja miałem różne przypadki typu:
W tym ostatnim przypadku, najważniejszym - to na co mogę i uważam za słuszne - to naklejam swoje plomby gwarancyjne. To pozwala uniknąć mi zwrotów towarów, które nie były u mnie zakupione - a takie są.