anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie macie doświadczenie z Allegro One Box (Allegro One Box, zielony

wwwafvpl
#8 Zapaleniec
  1. 15 lip 2023, 08:33
    Przesyłka została nadana

2. 15 lip 2023, 08:22
    Przesyłka została przygotowana przez nadawcę.
    W jakich godzinach kurier powinien odbierać przesyłkę z paczkomatu ( do tej pory jest nie odebrana.
oznacz moderatorów
41 ODPOWIEDZI 41

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@BAXARO5 Na podstawie wielomiesięcznych doświadczeń i nadaniu setek paczek Allegro One informuję Cię, że doręczenia przesyłek nie jest standardem tej usługi, natomiast są nim notoryczne opóźnienia. 

Skoro wybierasz takie motoryzacyjne porównania to pod względem "prędkości" wybrałeś Dustera oczekując osiągów S65 Coupe. Gdzie One do Paczkomatu. 

Roszczeniowość to akurat był sarkazm, więcej luzu bo ze strachu sprawdziłem czy mój mercedes nie zamienił się w trabanta ... ufff na szczęście nie. 

oznacz moderatorów

George_Lucassen
#7 Wielbiciel
PORAŻKA! Dla mnie Allegro One Box to jest nieporozumienie. Ostatni raz wysyłałem tą drogą paczkę i już nigdy nie zamierzam udostępniać takiej formy przesyłki.

Kupujący nie zdążył odebrać paczki i dopiero po tygodniu dostałem o tym informację. Paczka walała się po jakiś magazynach gdzie przewoźnik nie potrafił ustalić gdzie konkretnie jest.
Po 3 tygodniach dostałem paczkę ze zniszczonym opakowaniem poklejonym taśmą allegro. Jako ze allegro w tym wypadku jest tylko pośrednikiem to zanim dobiłem się do sposobu jak zareklamować taką paczkę to klient zrezygnował.
Próbowałem przez firmę kurierską, ale nie jestem stroną, potem allegro przekierowało mnie na formularz reklamacyjny dla firm, choć doskonale wiedzą że firmą nie jestem, i zanim doprosiłem się żeby łaskawie przeczytali moje zgłoszenie i zanim otrzymałem linka do formularza reklamacyjnego to już było po potokach. Tak minął miesiąc!
Taniej było mi dostarczyć tą paczkę osobiście, niż użerać się tym Allegro One Box.

Jeśli Allegro ma na klientów tak wywalone to ja też. Gorąco NIE POLECAM!

oznacz moderatorów