Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej, mam kilka pytań odnośnie automatów paczkowych. Jako że usługi i rynek kurierski to moje hobby to śledzę wszystko na bieżąco. Przede wszystkim cieszę się, na rynku automatowym mamy wreszcie konkurencję, bo w tej chwili na tym rynku są:
W związku z powyższym mam pytania do serwisu Allegro:
1. Dlaczego Wasz system tak bardzo faworyzuje Paczkomaty InPost? To jest absurdalne, że Wasz własny produkt ma na mapie mniejszy znacznik i ma niższy z-index (element o wyższym z-index zasłoni w przeglądarce ten o niższym) niż metoda dostawy InPost! Nie scrollując mapy odpowiednio blisko nawet nie dowiedziałbym się, że mogę skorzystać z OneBoxa stojącego tuż obok Paczkomatu. Na moim osiedlu dwa duże znaczniki paczkomatów zakrywają chyba z 6 punktów innych firm, to chyba nie powinno być w ten sposób? To ciut śmierdzi nieuczciwą konkurencją, jednak Allegro to hegemon polskiego rynku i takimi drobnymi rzeczami kształtuje nawyki zakupowe Polaków.
Propozycja: wszystkie znaczniki jednakowej wielkości, z obrysem kodowanym kolorem - każdy będzie łatwo znajdował ten, którego szuka.
2. Dlaczego tylko sposoby dostawy Allegro i InPost są wyróżnione własnymi checkboxami, a inni przewoźnicy potraktowani zbiorczo? Czemu nie mogę sobie wybrać metody dostawy do, załóżmy, Orlen Paczki albo automatu DPD, a mogę wybrać jedynie "Odbiór w Punkcie"? Muszę wybrać tę jedną, zbiorczą opcję i liczyć, że część z ofert będzie zawierać mój najbliższy punkt odbioru, albo... zamówić do Paczkomatu lub OneBoxa, które może i są mniej po drodze, ale za to łatwo je wyszukać? Tak czy siak strata czasu! i znowu - trochę nieuczciwe wobec konkurencji.
Propozycja: zamiast listy "sposób dostawy" w obecnym kształcie, zrobić listę sortującą po oczekiwanym typie dostawy ("Dostawa pod adres", "Automat Paczkowy" i "Punkt odbioru"), a gdy klient już wybierze to opcjonalnie wyświetlić drugą listę pozwalającą na wybór przewoźnika. Schludnie, logicznie i... uczciwe.
3. Od kilku dni Poczta Polska stopniowo uruchamia kolejne Automaty 24/7, można już do nich kierować przesyłki, ale... nie na Allegro. Podejrzewam, że drobne niedopatrzenie z Waszej strony, bo brakuje jednego atrybutu przy imporcie z danych od PP.
Brakujący atrybut:
['AUTOMAT_POCZTEX',
'AUTOMAT_BIEDRONKA',
'AUTOMAT_PLACOWKA',
'AUTOMAT_POCZTOWY',
'AUTOMAT_SPOLEM',
'AUTOMAT_LEWIATAN']
To by było na tyle moich pytań. 😉
Zapraszam moderatorów do zapoznania się z tematem: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@PIKeRn Cześć. 🙂 Dziękuję za wiadomość i przykłady. Zaadresuję Twoje sugestie do odpowiednich zespołów i dam Ci znać, kiedy otrzymam odpowiedzi.
Ok, w takim razie czekam. 🙂
@PIKeRn odpowiedź jest prosta - ,, kto więcej dudków rzuci ten bardziej widoczny jest ,,